Πολιτική

Στη Βουλή η τροπολογία για τους μετανάστες - Δεν έχει πειστεί ο Σαμαράς και τραβάει το σχοινί

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει εκφράσει αυστηρά ότι η τροπολογία των υπουργείων Εργασίας και Μετανάστευσης θα ψηφισθεί. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι δεν αποτελεί προσπάθεια ελληνοποίησης, όπως υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά αντιπροσωπεύει προσπάθεια εξασφάλισης εργατικού δυναμικού που απαιτείται στον αγροτικό τομέα και σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Επιπλέον, συμπληρώνεται ότι η ρύθμιση τίθεται σε ισχύ για αλλοδαπούς που διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ενισχύοντας παράλληλα τη δημόσια ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι γαλάζιος βουλευτής προτίθεται να καταψηφίσει

Ο κ. Σαμαράς δεν έχει πειστεί από τις εξηγήσεις αυτές και μένει να φανεί αν θα τραβήξει κι άλλο το σχοινί κατά την συζήτησης της τροπολογίας στην Ολομέλεια. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά, αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχόλιο όταν του τέθηκε εμμέσως το θέμα σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές της ΝΔ, παρότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας προτίθεται να καταψηφίσει. 

«Αυτό δεν αφορά τον κ. Σαμαρά», όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, καθώς «οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν όποτε και όπως θέλουν τις απόψεις τους», συμπληρώνουν.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...