Πολιτική

Κατρίνης: Ρεαλιστικό το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για χιλιάδες δανειολήπτες

Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που θα δίνει λύση και μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας σε χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις» παρουσίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως ανέφερε, «παρά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση δεν στηρίζει ούτε τους συνεπείς δανειολήπτες, μέσα στην κρίση ακρίβειας και αυξημένων επιτοκίων, ούτε δίνει ανάσα στην αγορά που πνίγεται από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία-ΕΦΚΑ, αφού επιμένει σε ρυθμίσεις στις οποίες καταφέρνει να ενταχθεί μόλις το 5-6% των οφειλετών».

«Επιπλέον, δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή Οδηγία προς όφελος των δανειοληπτών, δεν δεσμεύει τις εταιρείες διαχείρισης να θεσπίσουν μέτρα ανοχής και ρύθμισης των χρεών, ούτε να συμμετάσχουν στις διαδικασίες ρύθμισης με προτάσεις ρεαλιστικές, χωρίς μεγάλες προκαταβολές και υψηλά επιτόκια. Ταυτόχρονα θεωρεί «ευάλωτους» οφειλέτες μόνο τους εξαθλιωμένους, τους οποίους υπολογίζει σε μόνο 140 στη χώρα και δεν περιλαμβάνει τη μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών τα δάνεια των οποίων έχουν τιτλοποιηθεί, με βάση το Ν. 4354/2105 του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Παρουσιάζοντας τη δέσμη νομοθετικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για «ρύθμιση μέσω 120 δόσεων των χρεών σε εφορία και ΕΦΚΑ, με κούρεμα 30% της οφειλής εφόσον τηρείται η ρύθμιση και για την προστασία της αγροτικής γης, ώστε οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι να διατηρήσουν το μοναδικό μέσο επιβίωσης που διαθέτουν».

 

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον διάλογο με τους φορείς και την κοινωνία -Ουσιαστική δεύτερη ευκαιρία για όλους


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «τα δάνεια που έχουν μεταφερθεί στην PQH δεν ρυθμίζονται, με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν σημαντικές περιουσίες, αφού η ΕΠΑΘ του 2017 προβλέπει υψηλά επιτόκια, μικρή περίοδο αποπληρωμής και θεωρεί ως κεφάλαιο το σύνολο του ποσού που μεταφέρθηκε το 2012,σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για δικαίωμα αγοράς του δανείου πριν αυτό πωληθεί σε fund ή στη δευτερογενή αγορά, για εξάντληση των 240 δόσεων, στήριξη συνεπών δανειοληπτών και οφειλετών με γενναία μείωση προκαταβολής φόρου και επιδότηση αύξησης επιτοκίου μέσα από φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, αλλά και για βιώσιμη λύση στους δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο, με κατανομή του συναλλαγματικού κινδύνου μεταξύ δανειολήπτη και τραπεζικού ιδρύματος, στο πρότυπο λύσεων που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε άλλες χώρες».

Καταλήγοντας, ο Μ. Κατρίνης τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον διάλογο με τους φορείς και την κοινωνία για μια ουσιαστική δεύτερη ευκαιρία για όλους, θεωρώντας ότι η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη δεν είναι έννοιες χαμένες, πίσω από στόχους και ισολογισμούς, αλλά υπάρχει και άλλος δρόμος που πρέπει να τον περπατήσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...