Μητσοτάκης
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Πόρος γίνεται το τρίτο «πράσινο» νησί της Ελλάδας

Για τον Πόρο και για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστεί το τρίτο «πράσινο» νησί στην Ελλάδα μίλησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) που διεξάγεται στο Ντουμπάι. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος είναι η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκδήλωση «Unveiling the next GR -Eco Island», που διοργανώνονται από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Ντουμπάι, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συνάψουμε συμφωνία για το μετασχηματισμό του Πόρου, ενός μικρού νησιού κοντά στην Αθήνα. Ο εξηλεκτρισμός μιας μικρής απόστασης είναι πολύ πιο εύκολος. Επειδή ο Πόρος είναι προορισμός γιοτ θα πειραματιστούμε και με λύσεις περιβαλλοντικές που λαμβάνουν χώρα στα εν λόγω σκάφη. Δεν μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικά μηχανάκια σε όλα τα νησιά Θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιους στόχους πολύ νωρίτερα. «Θα είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο project».

Νωρίτερα η υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου ανακοίνωσε από το Ντουμπάι πως ο Πόρος είναι το τρίτο «πράσινο» ελληνικό νησί μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη. Οπως είπε η κυρία Σδούκου στόχος είναι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η αντικατάσταση των μικρών πλοίων που μεταφέρουν τους επισκέπτες στο νησί με ηλεκτρικά, η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και η αντικατάσταση του στόλου των δημόσιας χρήσης οχημάτων με ηλεκτροκίνητα, με ταυτόχρονη ανάπτυξη φορτιστών.

Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην κυκλική οικονομία, με στόχο να μειωθεί το αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι οι παρεμβάσεις στο νησί του Πόρου θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Masdar του Άμπου Ντάμπι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ