Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση Παπαρήγα: Ο θαυμασμός στον Κουτσούμπα κι οι σπόντες για τον Κασσελάκη

Μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση έκανε η Αλέκα Παπαρήγα χθες το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "Ενώπιος Ενωπίω" όπου μίλησε για τον "διάδοχο" της στην ηγεσία του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και για όσα τον ξεχώρισαν.

«Να σας πω την αλήθεια, έχω ξεχάσει από πότε τον γνωρίζω. Σίγουρα από τις αρχές της δεκαετίας του 80», είπε αρχικά η πρώην γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο τιμώμενο πρόσωπο της βραδινής εκπομπής του ΑΝΤ1 με αναφορές που έμοιαζαν με καρφιά και σπόντες για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

«Η ανάδειξή του ήταν απολύτως φυσιολογική, δεν πήρε δαχτυλίδι...»


«Η ανάδειξή του ήταν απολύτως φυσιολογική. Δεν ήταν διάττων αστέρας, ούτε πήρε από κανέναν, κανένα δαχτυλίδι. Συγκέντρωνε και συγκεντρώνει ακόμα βεβαίως, όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει αναγορεύσει έχει συγκεντρώσει, έχει τοποθετήσει για να γίνει κάποιος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.

Παραδείγματος χάριν, είναι ένας άνθρωπος που αναδείχθηκε από τα κάτω. Από τα κάτω προς τα πάνω. Διαδοχικά. Ένας άνθρωπος που πέρασε από πολλούς τομείς δουλειάς. Από τους περισσότερους τομείς δουλειάς που υπάρχουν μέσα στο κόμμα.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής βεβαίως κρίνεται από τον πολύ κόσμο πέρα από τις θέσεις του κόμματος, από την ικανότητά του να μιλάει, από τα χαρίσματά του, να έχει επιχειρήματα, να είναι σοβαρός αλλά και πρόσχαρος ακόμα.

Αλλά ταυτόχρονα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να έχει ένα επίπεδο γνώσεων, πείρας, εικόνες για όλους τους τομείς της δουλειάς. Βεβαίως υπάρχουν καταμερισμοί, δρούμε συλλογικά, αλλά ο γραμματέας πρέπει να συγκεντρώνει την πείρα και την ικανότητα πολλών τομέων δουλειάς και αν θέλετε, να έχει και ικανότητες, οι οποίες πολλές φορές μπορεί να μην φαίνονται προς τα έξω. Πνεύμα συλλογικότητας που το έχει, να ενθαρρύνει την ανάδειξη νέων συντρόφων, να βοηθάει την ΚΝΕ.

Να μπορεί να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, να μη χάνει την ψυχραιμία του. Τα είχε και τα αναπτύσσει βεβαίως, και επομένως ήταν μια απολύτως φυσιολογική ανάδειξη για μας που ξέρουμε και τα κριτήρια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και γνωρίζουμε τον ίδιο προσωπικά», είπε η κυρία Παπαρήγα μιλώντας για τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Τα πολιτικά χαρίσματα για ένα στέλεχος δεν αρκούν», ξεκαθάρισε αρχικά η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας για τον άνθρωπο Κουτσούμπα.

«Δεν είμαστε Lego. Χρειάζονται και τα προσωπικά χαρίσματα»


Μιλώντας για τον… άνθρωπο Κουτσούμπα, η προκάτοχός του, τόνισε: “Τα πολιτικά χαρίσματα για ένα στέλεχος δεν αρκούν. Χρειάζεται και ορισμένα προσωπικά, χωρίς να τυποποιούμε. Δεν είμαστε Lego. Ας πούμε αυτό που είπα. Το πνεύμα της συλλογικότητας. Να ακούει τους ανθρώπους να ζητάει τη γνώμη, να μην είναι αυταρχικός. Να δείχνει συντροφικότητα, φιλικότητα με την καλή έννοια της φιλικότητας με τη σοβαρή. Βεβαίως χρειάζονται και προσωπικά χαρακτηριστικά και από αυτή την άποψη πιστεύω ότι όταν αναδείχθηκε και όταν τον ψηφίσαμε και τον ψηφίζουμε, είχαμε στο νου μας όλα αυτά τα θετικά, βεβαίως.

Από κει και πέρα το ότι είναι άνθρωπος που και γελάει και χορεύει και τραγουδάει και λέει και αστεία και ατάκες κι αυτά είναι σημαντικά, αλλά όλα αυτά θα τα δει κανείς μέσα σε ένα σύνολο κριτηρίων που διέπουν την ιδιότητα και τις ευθύνες του Γενικού Γραμματέα.

Τέλος, όσο για το αν ζητά τη γνώμη της: “Βεβαίως. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν θεώρησα τον εαυτό μου όταν αντικαταστάθηκα ότι θα ήμουν πια η πρώην που ο Δημήτρης θα ερχόταν πρώτα από το γραφείο μου να πιούμε καφέ και μετά να συνεχίσει. Δεν σκέφτηκα ποτέ την έννοια της πρώην που ο νυν πρέπει να την ακούει. Αυτός που έρχεται στη θέση του προηγούμενου δεν είναι κάποιος που ήρθε ουρανοκατέβατος. Αλλά και ο καινούργιος πρέπει να ανοίξει τα φτερά του και να βάλει τη δική του προσωπικότητα που δεν είναι ατομισμός”.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ