Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Επιστολική ψήφος: Με ποιο τρόπο θα ψηφίζουμε από το σπίτι μας;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επεφύλασσε σήμερα Πέμπτη μια έκπληξη στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό καθώς ανακοίνωσε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για όλους τους ψηφοφόρους εντός κι εκτός Ελλάδος.

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το iefimerida.gr, στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης γιατί, όπως σημείωσε, «πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στην εκλογή κάθε εθνικού αντιπροσώπου πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προσδιορισμένων βουλευτών».

«Επιστολική ψήφος για όποιον επιθυμεί»


«Όλη η χώρα μια ενιαία περιφέρεια με σταυρό», σχολίασε χαρακτηριστικά. Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές το μέτρο της επιστολικής ψήφου θα ισχύσει για τους απόδημους ,αλλά και εντός της επικράτειας, όπως για παράδειγμα για τις περιπτώσεις ασθενών, εργαζόμενων, φοιτητών, αλλά και γενικότερα για όποιον επιθυμεί να ασκήσει έτσι το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «σημαντική τομή» και «ιστορική μέρα».

«Μετά την περαιτέρω διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων το 2019 κι ύστερα πρακτικά από την άρση κάθε εμποδίου γι αυτήν τον περασμένο Ιούνιο, σήμερα θα κάνουμε ακόμη ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά. Καθιερώνουμε για όποιον το επιθυμεί εντός και εκτός Ελλάδος την επιστολική ψήφο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξειδίκευση από Κεραμέως-Λιβάνιο για την επιστολική ψήφο


Περισσότερες λεπτομέρειες για την ανακοίνωση-έκπληξη του πρωθυπουργού θα δοθούν στις 15:00 από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, την υπουργό, Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση προανήγγειλε ότι η επιστολική ψήφος μένει να ισχύσει και στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Πώς θα είναι ο φάκελος για την επιστολική ψήφο


Σημειώνεται ότι εκτός των ανακοινώσεων, ο πρωθυπουργός έδειξε στο υπουργικό και έναν φάκελο της επιστολικής ψήφου που θα χρησιμοποιηθεί στις ευρωεκλογές του 2014. Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία θα φέρει όλα τα διακριτικά της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο κέντρο του θα αναγράφει: «Ευρωεκλογές 9ης Ιουνίου 2024 - Φάκελος Επιστολικής ψήφου», τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...