Πολιτική

Μητσοτάκης: Το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου «ψηφίδα στο μεγάλο αναπτυξιακό μωσαϊκό»

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «συγκροτημένη λιμενική πολιτική με εργαλεία από τις επενδύσεις μέχρι τις συμβάσεις παραχώρησης που επιτρέπουν να αναπτυχθούν τα λιμάνια με τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα, όπως έγινε πριν από ένα μήνα στην Ηγουμενίτσα». Ο όμιλος Grimaldi σύντομα θα αναλάβει και το λιμάνι του Ηρακλείου, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια μίλησε για «κοσμογονία που άργησε σε μία χώρα με τόσο εκτεταμένη ακτογραμμή και τα λιμάνια παρατημένα», ενώ χαρακτήρισε το νέο λιμάνι, «ψηφίδα στο μεγάλο αναπτυξιακό μωσαϊκό».

Η επένδυση δίνει δυνατότητα στους επισκέπτες να ταξιδέψουν προς Εύβοια και Σποράδες αλλά και δυνατότητα στο λιμάνι του Άγιου Κωνσταντίνου να υποδεχτεί επισκέπτες αφού είναι προσβάσιμο σε μικρά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια, πρόσθεσε.

«Συνδράμουμε στην ανάπτυξη και συνεχίζουμε να επενδύουμε. Στην αρχή της δεύτερης τετραετίας η έμφαση είναι στην παράδοση των έργων καθώς πλέον μετράει το αποτέλεσμα», τόνισε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την ελπίδα «τα επόμενα χρόνια να εγκαινιαστούν πολλά ακόμη δημόσια έργα που αλλάζουν την όψη της Ελλάδας».

Κ. Μητσοτάκης: Το νέο λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου «ψηφίδα στο μεγάλο αναπτυξιακό μωσαϊκό»
Με τα εγκαίνια στις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, ξεκίνησε την περιοδεία στη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, ο πρωθυπουργός ο οποίος νωρίτερα ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 9,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

“Λίφτινγκ” συνολικότερα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος όπως είναι οι Δελφοί και οι Θερμοπύλες, έχει φέρει η επέκταση κατά 3.745 τ.μ.

Το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τ.μ. αφού δημιουργήθηκαν νέα κρηπιδώματα, έγινε επέκταση της υφιστάμενης αποβάθρας και κατασκευάστηκε νέα προβλήτα, προστατευμένη από τον βόρειο κυματισμό.

Πλέον η συνολική δυναμικότητα του λιμανιού είναι δύο υδροπτέρυγα μήκους μέχρι 35 m και δύο οχηματαγωγά πλοία μήκους μέχρι 100 m ενώ παράλληλα αυξάνονται οι θέσεις ελλιμενισμού.

Παράλληλα βελτιώθηκαν και οι συνθήκες προστασίας αλλά και παροχών στο γειτονικό αλιευτικό καταφύγιο που είναι σημαντικό για την τοπική κοινωνία.

Τη δοξολογία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. κ. Συμεών ενώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αλλά και της ενημέρωσης από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό συνόδευε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Φθιώτιδας ,Γιάννης Οικονόμου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, Γιώργος Κοτρωνιάς ο νυν δήμαρχος Καμένων Βούρλων ,Γιάννης Συκιώτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηλίας Κυρμανίδης δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοι της ευρύτερης περιοχής όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...