Πολιτική

Γεραπετρίτης: Σειρά συναντήσεων στη Νέα Υόρκη - Θα συνοδεύσει τον Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Ερντογάν

Σειρά συναντήσεων θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 78η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πέραν των συναντήσεων με ομολόγους του και αξιωματούχους Οργανισμών, ο κ. Γεραπετρίτης θα παραστεί στην εκφώνηση της ομιλίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη συνέχεια, θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό σε συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC),Τζάσεμ αλ Μπαντάουι. Αργότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών, θα παρευρεθεί σε συγκέντρωση του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο, το οποίο διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕπίσης, στο πλαίσιο προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, αλλά και για την προαγωγή των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Σερβίας, του Παναμά, της Κιργιζίας, του Κατάρ και της Αρμενίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ