Κυπριακό

Ξεκάθαρος ο Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Σχέδια για λύση δύο κρατών είναι εκτός συζήτησης»

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στα πλαίσια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Γεραπετρίτης νωρίτερα παρευρέθηκε σε εκδήλωση  ελληνοαμερικανών ενώσεων και αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Κύπρος είναι προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε σχέση με την Κύπρο, η οποία είναι κορυφαία μας προτεραιότητα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. «Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την κυπριακή κυβέρνηση όσον αφορά την προώθηση της ιδέας μιας ενωμένης Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στηρίζουμε αναφανδόν τη λύση ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική δικοινωνική ομοσπονδία. Σχέδια για λύση δύο κρατών είναι εκτός συζήτησης», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...