Πολιτική

Tην Τετάρτη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη


Μια ημέρα μετά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει στη Νέα Υόρκη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μια ημέρα μετά, την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απευθύνει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενώ την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη θα έχει ακόμα συναντήσεις με επενδυτές και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

To αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, το οποίο συντμήθηκε λόγω των συνεπειών των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων στην Θεσσαλία, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ενώ το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα εκφωνήσει την ομιλία του στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την Κυριακή στις 13:00 θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή