Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Βουλή: Με δευτερολογίες πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνονται οι προγραμματικές δηλώσεις - Το απόγευμα η ψήφος εμπιστοσύνης – Live η συζήτηση

Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Στην αρχική του ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την τεραετία 2023-2027 για όλους τους τομείς, από την οικονομία και την ανάπτυξη μέχρι τα εθνικά θέματα, την κοινωνική πολιτική και τα έργα υποδομών με στόχο "Να γίνουμε οι αρχιτέκτονες του πεπρωμένου μας", όπως σχολίασε, κλείνοντας την 75λεπτη ομιλία του και έχοντας καταγράψει το πλάνο της επόμενης τετραετίας, που το χαρακτήρισε "πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό".

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του μέχρι πριν λίγες μέρες και επί 11 χρόνια αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από την πρεμιέρα της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντ' αυτού, ο Σωκράτης Φάμελος, επέμεινε στη "γκρίζα" περιγραφή της ελληνικής πραγματικότητας και της κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς ωστόσο να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους. 

Πυρά εφ' όλης της κυβερνητικής πολιτικής και των δεσμεύσεων επεφύλαξε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα επιτυχίας στην οικονομία και εστίασε ιδιαίτερα στο κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία. 

Για μια νέα οικονομική κρίση που βρίσκεται προ των πυλών έκανε λόγο στην ομιλία του ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι το κόμμα του θα είναι ο πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης.

Δείτε live τη συζήτηση 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 165

Έκαναν "μαύρους" στο ξύλο Ισραηλινούς στη Ρόδο! Προκλητικοί "τουρίστες" με συμπεριφορά εποίκων προκάλεσαν επεισόδια και μετά… κατήγγειλαν επίθεση

Το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα με το «μπλόκο» που έστησαν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης σε κρουαζιερόπλοιο με...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 29

Συναγερμός στο Κίεβο! Ο ρωσικός στρατός προσπερνά τελείως την Κονσταντίνοβκα και κατευθύνεται με φόρα προς την κεντρική Ουκρανία -Δείτε χάρτες

Με αιφνιδιαστικές και γρήγορες κινήσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται δεξιά και αριστερά της Κονσταντίνοβκα
Ελληνοτουρκικά 177

Όποιος προλάβει (Ελλάδα-Τουρκία) κερδίζει τον Χαφτάρ - Κάτι χοντρό «ψήνεται» ανάμεσα σε Αθήνα και Βεγγάζη που θα αλλάξει την Ανατολική Μεσόγειο

Μπαράζ τουρκικών επαφών με Ανατολική Λιβύη, ενώ ο υιός Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό άμυνας χωρίς όμως να...