Πολιτική

Προκαλεί αντιδράσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό-Το Τμήμα Δικαιωμάτων έβγαλε ανακοίνωση... υπέρ του Π. Δημητρά και την κατέβασε

Σε ανακοίνωση υπέρ του Παναγιώτη Δημητρά προχώρησε το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στη συνέχεια την κατέβασε, προκαλώντας αντιδράσεις μετά τη δέσμευση των λογαριασμών του.

Μέσω αυτής, ανέφερε πως βρίσκεται στο πλευρό του και πως είναι ενάντια στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης.

Έπειτα από έρευνα που διέταξε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης συντάχθηκε πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο ο Παναγιώτης Δημητράς φέρεται να ελάμβανε χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς για την υποστήριξη των σκοπών των ΜΚΟ, αλλά να τις έχει διαθέσει σε άλλους σκοπούς.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, το οποίο έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο Παν. Δημητράς φέρεται να έχει διαπράξει αδικήματα κακουργηματικής φύσης και γι’ αυτό ζητείται να λογοδοτήσει για απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Παράλληλα, εκδόθηκε διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών του στοιχείων. Ο ίδιος αργά χθες το βράδυ, με δήλωση του που απέστειλε σε μέσα ενημέρωσης δηλώνει ότι οι διώξεις σε βάρος του είναι προϊόν αντεκδίκησης, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, από το ελληνικό κράτος για τις καταγγελίες του για επαναπροωθήσεις.

Η ανακοίνωση Δημητρά -Καταγγέλλει εκδικητική δίωξη σε βάρος του

«Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα για πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δηλώνω πως κατ' αρχή δεν έχω γνώση μέχρι σήμερα καμιάς τέτοιας ενέργειας. Οι δε φερόμενες χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων που δήθεν διατίθενται για άλλους σκοπούς είναι ανύπαρκτες. Το μοναδικό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αφορά την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και είναι αναρτημένο από τη χρηματοδότρια Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται λοιπόν για συνέχιση της εκστρατείας σπίλωσής μου την οποία υπενθυμίζω πως έχουν καταγγείλει κατ' επανάληψη τόσο η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης. όσο και η Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τους Υπερασπιστές των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Όπως έχω ήδη δηλώσει οι διώξεις αυτές είναι προϊόν αντεκδίκησης μετά από τις καταγγελίες μας για επαναπροωθήσεις».

Ποιος είναι ο άνθρωπος με τις 5.000 μηνύσεις

Ο Παναγιώτης Δημητράς υπήρξε διευθυντής του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι και πλέον έχει τον ρόλο του εκπροσώπου της οργάνωσης στην χώρα μας. Με αυτή του την ιδιότητα, αλλά και με αυτή του δικηγόρου, έχει υποβάλλει κατά δήλωση του περίπου 5.000 μηνύσεις, κατά των ελληνικών αρχών, δικαστικών λειτουργών, δημοσιογράφων και άλλων, για ζητήματα που αφορούν στο μεταναστευτικό, όπως οι επαναπροωθήσεις.

Όμως ο ρόλος του έχει χαρακτηριστεί από τις αρχές ύποπτος και μάλιστα στα τέλη του περασμένου έτους η εισαγγελία της Κω άσκησε τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλα μέλη ΜΚΟ ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνσης μεταναστών. Σύμφωνα με τις αρχές μέλος άλλης ΜΚΟ επικοινωνούσε με τους λαθροδιακινητές για να μεταφέρουν με “ασφάλεια” πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα και στη συνέχεια τους έδινε το τηλέφωνο του Δημητρά, για να εξασφαλίσουν μεταξύ άλλων και νομική υποστήριξη, ώστε να μπορέσουν να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από την στιγμή που πατήσουν σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, ο Παναγιώτης Δημητράς, μέσω ΜΚΟ, στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταναστων αλλά και ανθρώπων που δεν είχαν πρόσβαση στις κρατικές δομές. Σύμφωνα όμως με το πόρισμα αυτά τα χρηματικά ποσά τα διέθετε για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι ελεγκτές της Αρχής αμφισβητούν πως υπήρξε ορθή διαχείριση των επίμαχων κονδυλίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...
Ρωσία 0

Η Ρωσία "παγώνει" το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου Zmeevik "δολοφόνου των αεροπλανοφόρων"-Οι "πυραυλικές προτεραιότητες" της Μόσχας (Βίντεο)

Η απόφαση του Κρεμλίνου να μην διασκορπίσει τους οικονομικούς του πόρους σε ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων όπως ο...