Πολιτική

Μητσοτάκης: «Πήγα στις Βρυξέλλες και έφερα 31 δισ. και οι αντίπαλοι έφεραν μνημόνιο»

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι «οι αντίπαλοί μας πήγαν στις Βρυξέλλες το 2015, διαπραγματεύτηκαν 17 ώρες, γύρισαν πίσω και μας φόρτωσαν ένα μνημόνιο που μας στοίχισε 100 δισεκατομμύρια».

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Και εγώ πήγα στις Βρυξέλλες. Διαπραγματεύτηκα το καλοκαίρι του 2020 εν μέσω της πανδημίας πέντε μέρες και έφερα στη χώρα είναι 31 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Κανένας εφησυχασμός μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου»

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα μία εκλογή μπροστά μας, δεν έχουμε τελειώσει και πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι στην επόμενη κάλπη, της 25ης Ιουνίου, δεν θα υπάρχει κανείς εφησυχασμός, όλοι όσοι μας ψήφισαν θα μας ξαναφηφίσουν και ενδεχομένως να κερδίσουμε και κάποιους ακόμα νέους συμπολίτες μας», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος είπε ακόμα: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά για τη στήριξη την οποία δώσατε στη Νέα Δημοκρατία, η οποία όμως -έτσι την εκλαμβάνω, μου το επιτρέπετε- είναι μια στήριξη και στο δικό μου το πρόσωπο, καθώς είχα βάλει με τον εαυτό μου και με όλους τους συνεργάτες μας ένα στοίχημα στην αρχή αυτής της προεκλογικής περιόδου, το οποίο φαινόταν δύσκολο -ίσως όχι τόσο δύσκολο εδώ στο Ρέθυμνο, αλλά δύσκολο σε κάποιες άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης- να είναι όλη η Κρήτη γαλάζια. Και τον στόχο μας αυτό τον πετύχαμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έρχεται τετραετία πολύ μεγάλων αλλαγών για την Κρήτη»

«Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των πολύ μεγάλων αλλαγών για την Κρήτη. Είναι η τετραετία στην οποία, επιτέλους, θα μπει για τα καλά μπρος το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην ιστορία -θα έλεγα- της Κρήτης, που δεν είναι άλλο από τον Βόρειο Οδικό Άξονα. Μία προσωπική μου δέσμευση, η οποία επιτέλους γίνεται πράξη», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα συνέχισε: «Ένα έργο το οποίο το 2019 το παραλάβαμε ουσιαστικά στα χαρτιά -ήταν μια γραμμή στον χάρτη- και καταφέραμε και το "ξεμπλέξαμε". Το "σπάσαμε" σε τρία κομμάτια, εξασφαλίσαμε την απαραίτητη χρηματοδότηση και πια είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι μέσα στον επόμενο χρόνο -ήδη τα πρώτα εργοτάξια έχουν ξεκινήσει στο κομμάτι του Λασιθίου- θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία της δημοπράτησης για τη μεγάλη σύμβαση παραχώρησης από τα Χανιά έως το Ηράκλειο».

«Την όψη του νησιού μας θα αλλάξουν και μια σειρά από άλλα μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Το αεροδρόμιο στο Καστέλι ήδη προχωράει. Η μεγάλη διασύνδεση στην οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος είναι τόσο σημαντική, διότι η Κρήτη μέχρι σήμερα ήταν απολύτως εξαρτημένη από εισαγωγές πετρελαίου και μαζούτ για να παράγει ουσιαστικά ηλεκτρική ενέργεια», ανέφερε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμα επισήμανε: «Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα είναι τα πράγματα όταν η Κρήτη θα μπορεί να εξάγει η ίδια ηλεκτρική ενέργεια. Και φυσικά, αυτή η ηλεκτρική ενέργεια την οποία θα παράγουμε εμείς από δικούς μας πόρους, από τον ήλιο, από τον άνεμο, θα μας διευκολύνει πολύ να μειώσουμε το κόστος του ρεύματος. Αυτό είναι σημαντικό για τους κτηνοτρόφους μας, για τις μικρές μας βιοτεχνίες, για τα νοικοκυριά μας».

«Πήγα στις Βρυξέλλες και έφερα 31 δισ. - Οι αντίπαλοί μας έφεραν μνημόνιο»

«Ξέρετε, οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ υπερήφανοι για μία διαπραγμάτευση που έκαναν. Πήγαν, λέει, στις Βρυξέλλες το 2015, διαπραγματεύτηκαν 17 ώρες, γύρισαν πίσω και μας φόρτωσαν ένα μνημόνιο που μας στοίχισε 100 δισεκατομμύρια», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά: «Και εγώ πήγα στις Βρυξέλλες. Διαπραγματεύτηκα το καλοκαίρι του 2020 εν μέσω της πανδημίας πέντε μέρες, όχι 17 ώρες. Και αυτό το οποίο έφερα πίσω στη χώρα είναι 31 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Επιπλέον, συνέχισε: «Αυτά τα χρήματα δεν είναι κάτι αφηρημένο, σας αφορούν. Ένα κομμάτι των χρημάτων αυτών πάει στον Βόρειο Οδικό Άξονα. Ένα κομμάτι των χρημάτων αυτών θα πάει για να μπουν διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία από την Ε΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου. Ώστε τα νέα παιδιά, τα οποία είναι εδώ στα χωριά του Μυλοποτάμου, να ξέρουν ότι έχουν την ίδια πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση με ένα παιδί το οποίο μεγαλώνει σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο».

«Το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν εκκωφαντικό»

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν εκκωφαντικό. Για πρώτη φορά κόμμα σε εξουσία αύξησε τα ποσοστά του και τον απόλυτο αριθμό ψήφων. Άρα η εικόνα αυτή, μιας μαύρης Ελλάδος, όπως την παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ -ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό- πολύ απλά δεν υπάρχει», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης συμπλήρωσε: «Δεν είπαμε ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε παράδεισο, αλλά σίγουρα η Ελλάδα σήμερα είναι μία πολύ καλύτερη χώρα απ’ αυτήν που ήταν το 2019. Το μεγάλο ζητούμενο αυτής της κάλπης είναι πώς θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία και πώς θα έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα».

Γι’ αυτό και η κάλπη αυτή είναι τόσο σημαντική. Διότι ξέρετε κι εσείς ότι μπορεί η αριθμητική του εκλογικού νόμου αυτή την φορά να αυξήσει τον πήχη της αυτοδυναμίας. Τι εννοώ; Ότι όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στην Βουλή, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Εγώ, όμως, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όχι απλά θα πιάσουμε το ποσοστό μας, αλλά θα το ξεπεράσουμε.

«Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν "χάσει τα αυγά και τα πασχάλια" και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν, ξέρετε, επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα. Τι μας λένε; "Ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση". Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες, οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση», είπε ακόμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ