Πολιτική

Δεύτερες εκλογές: «Κληρώνει» την Πέμπτη για το ντιμπέιτ

Ομόφωνα κατά της γνωμοδότησης του προέδρου του ΕΣΡ, κ. Κουτρουμάνου, τάχθηκαν τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Τρίτης (30/5), με αποτέλεσμα να αρθούν οι περιορισμοί στην παρουσία των υποψήφιων βουλευτών στα ΜΜΕ, για τις δεύτερες εκλογές. Μάλιστα, μέσα στην ημέρα, αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική ΚΥΑ που θα επιβεβαιώνει επίσημα την απόφαση.

Από εκεί και πέρα, ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν αυτό του ντιμπέιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεξαγωγή δύο διαφορετικών debates, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας παρατηρήθηκε αμηχανία και δεν δόθηκε απάντηση.

Στη νέα συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής που θα γίνει την Πέμπτη, 1 Ιουνίου, το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα ενώ ανέφερε και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι είναι ανοικτός στην πραγματοποίηση ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο.

Το τι θα συμβεί, εν τέλει, με το debate και αν θα πραγματοποιηθεί ένα, αν θα πραγματοποιηθούν δύο ή δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τα επόμενα 24ωρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγκοσμιοποίηση 0

Μετά τις συγκρούσεις με μετανάστες σε Ιταλία και Σουηδία ήρθε η σειρά της Βρετανίας-Απώθησαν ολόκληρη αστυνομική δύναμη (Βίντεο)

Για να κατανοήσουμε δε το δογματικό/ιδεολογικό υπόβαθρο του εξισλαμισμού μέσω της μετανάστευσης, ολόκληρα Τμήματα του...