Πολιτική

Ο υπηρεσιακός υπ. Δικαιοσύνης επισκέφθηκε δικαστές και δικηγόρους

Εθιμοτυπικές επισκέψεις πραγματοποίησε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππας Σπυρόπουλος στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου, κ.λπ.

Ειδικότερα, ο κ. Σπυρόπουλος επισκέφθηκε την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και Ισίδωρο Ντογιάκο, αντίστοιχα, την αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη, η οποία αναπληρώνει τον πρόεδρο του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, το γενικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σταμάτιο Πουλή, τον γενικό επίτροπο Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Ιωάννη Συμεωνίδη, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό και τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γιώργο Ρούσκα.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας έθεσε στον κ. Σπυρόπουλο, μεταξύ των άλλων, τα εξής θέματα που εκκρεμούν:

1. Σύσταση νομοπαρασκευαστική επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Δικηγόρων.

2. Επιτάχυνση της καταβολής αποζημίωσης Νομικής Βοήθειας.

3. Άμεση έκδοση της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας για την περίοδο των βουλευτικών εκλογών στις 25ης Ιουνίου 2023

4. Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάζεται από την έλλειψη κινητών ενσήμων - μεγαρόσημων και προώθηση των λύσεων που έχουν προταθεί από το δικηγορικό σώμα (Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι Δικηγόρου).

5. Επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης σε δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...