Πολιτική

Μιχαηλίδου για Νέα Σμύρνη: «Η υπόθεση συνδέεται με την Κιβωτό»

Το ενδεχόμενο να συνδέεται η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» με τη νέα υπόθεση μαστροπείας 14χρονης που διέμενε σε δομή ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη άφησε ανοιχτό η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για την υπόθεση, η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι το κορίτσι αυτό είχε από πάνω του ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, ενώ έκανε και ομαδική ψυχοθεραπεία. Μάλιστα, παρακολουθούσε και πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ στα πλαίσια της πρόληψης.

Όπως ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου το κορίτσι, όπως και άλλα κορίτσια, το σκάνε και υπογράμμισε ότι «οι δομές δεν είναι αναμορφωτήριο, για να κλειδώνουν τα παιδιά». Μάλιστα, σημείωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις όπου δομές κλειδώνουν έφηβα κορίτσια οδηγούμαστε σε ατυχήματα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι κάθε περίπτωση αξιολογείται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το κορίτσι από το Σεπτέμβριο που μπήκε αρχικά συνεργαζόταν τον τελευταίο μήνα δεν συνεργαζόταν. Ήταν πιο δύσκολο», ανέφερε, ενώ σχολιάζοντας την είδηση ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου που είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο η κ. Μιχαηλίδου είπε πως «από ότι φαίνεται μπορεί να συνδέονται οι δυο υποθέσεις». Η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι οι περιπτώσεις της εφηβείας είναι δύσκολες για αποϊδρυματοποίηση, καθώς και μια οικογένεια δυσκολεύεται να πάρει ένα τέτοιο παιδί, αλλά και το παιδί δεν θέλει να πάει σε οικογένεια.

Όπως επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το σύστημα της δομής λειτούργησε, καθώς όταν παρατηρήθηκε περίεργη συμπεριφορά από την ανήλικη ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, σημειώνοντας ότι κοινωνικός λειτουργός κατάλαβε ότι το κορίτσι έχει μπλέξει σε ένα τέτοιο κύκλωμα. Η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι το σημαντικό είναι να γίνεται αποϊδρυματοποίηση. «Τα παιδιά πρέπει να είναι σε οικογένειες και όχι σε ιδρύματα», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη το 2019 είχε 22 κορίτσια και τώρα έχει 11, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν τριπλασιαστεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ