Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέδριο για την Υγεία

Για την ημερομηνία των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι “το να κάνει μια κυβέρνηση πρόωρες εκλογές, σε ένα ευνοϊκό δημοσκοπικό περιβάλλον, με πλειοψηφία που εξαντλεί την τετραετία, μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει τελευταία, αλλά είναι απολύτως θετικό.

Αυτή την στιγμή έχουμε κοινοβουλευτικό έργο και εφόσον αποφασίσω να προσφύγω σε εκλογές πριν την λήξη της θητείας θα τηρηθούν όλες οι συνταγματικές προβλέψεις. Δεν έχω κρύψει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη. Πιστεύω ότι έχουμε βάσιμες πιθανότητες να είμαστε αυτοδύναμοι στη δεύτερη κάλπη”.

Τόνισε ακόμα ότι “έχω μιλήσει πολλές φορές για τον κίνδυνο της απλής αναλογικής. Η ενισχυμένη αναλογική είναι ένα σύστημα που χρησιμοποίησε δύο φορές ο κ. Τσίπρας για να εκλεγεί και να παραμείνει στην κυβέρνηση. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης, αλλά ο Πολακισμός ως αντίληψη αυτής της πολιτικής και βασικός εκφραστής της είναι ο κ. Τσίπρας”.

Για τον Νίκο Παππά, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: “Πήραμε μέτρα, όταν είχαμε περιστατικά που μας πλήγωσαν. Αλλά ο κ. Παππάς, υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα. Καταδικάστηκε αμετάκλητα, 13-0, από το Ανώτατο, το Υπερ-Ανώτατο δικαστήριο.
Κι ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα πρέπει να κριθεί από το φυσικό δικαστή. Ενώ καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος, το πιο ατιμωτικό, θα έλεγα, παράπτωμα. Κι ο κ. Παππάς παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συμπεράσματα δικά σας”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Σάλος στην Σκωτία από τους ανεξέλεγκτους μετανάστες! 14χρονη με τσεκούρι και μαχαίρι υπερασπίζεται την αδελφή της από Πακιστανούς -Δείτε βίντεο

Μια 14χρονη στη Βρετανία εμφανίζεται σε βίντεο να υπερασπίζεται την 12χρονη αδελφή της από Πακιστανούς κρατώντας...