Πολιτική

Πλεύρης: Αυτό είναι το νέο σχέδιο για τα νοσοκομεία της Αθήνας

«Το σχέδιό μας, το οποίο έχουμε για να μειώσουμε τα ράντζα και μάλιστα σε μια περίοδο που έχουμε τη μεγάλη έξαρση – γιατί υπάρχει η έξαρση των λοιμώξεων και παράλληλα εξελίσσεται και η πανδημία – έχει να κάνει με τις υποστηρικτικές δομές σε κάθε νοσοκομείο που έχει πρόβλημα. Στην Αττική είναι 4-5, με κυρίαρχο το Αττικό, είναι ο Ευαγγελισμός που παίρνει το Νίμιτς, το Γεννηματά έχει μια ιδιωτική δομή, το Λαϊκό που θα μπει ο Παμμακάριστος, ένα νοσοκομείο που έχουμε στο κέντρο της Αθήνας και στο Αττικό μια δεύτερη ιδιωτική δομή», δήλωσε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο Star.

Πρόσθεσε πως «μόλις ολοκληρώνεται η εφημερία είναι λογικό να αναπτυχθεί και επικουρική κλίνη ή ράντζο, έχει όμως μεγάλη σημασία όταν τελειώσει η εφημερία ο ασθενής να πάει σε θάλαμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εν λόγω σχέδιο τίθεται σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα στον Ευαγγελισμό.

«Αναπτύχθηκε ήδη στον Ευαγγελισμό, την άλλη βδομάδα μπαίνουν και οι ιδιωτικές δομές. Είναι κάποια διαδικαστικά να γίνουν. Κυρίως να δούμε τον ακριβή τρόπο της μεταφοράς (των ασθενών)» σημείωσε ο υπουργός.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις αναμονές στα τμήματα επείγοντων περιστατικών, λέγοντας ότι «ο Ευαγγελισμός και το Αττικό έχουν πάνω από 1.000 άτομα συνήθως στις εφημερίες τους, οπότε καταλαβαίνετε, καθυστερήσεις υπάρχουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού στο χώρο της υγείας, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι έχουν προκηρυχθεί 4.000 θέσεις εργασίας για νοσηλευτές, 910 για προσωπικό, όπως τραυματιοφορείς και βοηθούς νοσοκόμων και 750 θέσεις για γιατρούς.

«Για τις ΜΕΘ ενηλίκων ήδη είναι η πρώτη χρονιά που επειδή αναπτύξαμε πολλές κλίνες ΜΕΘ και δεν τις χρειαζόμαστε τώρα για τον κορωνοϊό, δεν υπάρχουν αναμονές και εξυπηρετούνται οι ενήλικοι πολίτες. Στα παιδιατρικά έχουμε επάρκεια ΜΕΘ αλλά η επάρκεια αυτή περιορίζεται σε συγκεκριμένες πόλεις», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας