Πολιτική

Γεραπετρίτης για υποκλοπές: Αξιολογούμε όλες τις προτάσεις για ΕΥΠ – Νέες κόντρες στη Βουλή

Μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αξιολογήσει όλες τις προτάσεις που θα τεθούν στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Ανδρουλάκη, και ακολούθως να διαμορφώσει ένα πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, που θα υποστηρίζει τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου «χωρίς εκπτώσεις στην εθνική ασφάλεια».

Τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου που κυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 9ης Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» (Α΄152), ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η κυβέρνηση προσδοκά σε δημιουργικές προτάσεις, που θα θέσουν πραγματικά ζητήματα και διαχρονικές παθολογίες, ώστε να αποκαταστήσουμε το κύρος της ΕΥΠ και να κάνουμε τη «δύσκολη συναίρεση μεταξύ της προστασίας των δικαιωμάτων και της διασφάλισης της κρατικής/εθνικής ασφάλειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Επικρατείας είπε, επίσης ότι, είναι άλλο το ζήτημα των νόμιμων παρακολουθήσεων και άλλο το ζήτημα των παρακολουθήσεων μέσω κακόβουλων λογισμικών, που, όπως σημείωσε, βρίσκεται σε «έξαρση» παγκοσμίως. Διαβεβαίωσε μάλιστα, για λήψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας από την παρούσα Βουλή: «Έχουμε κάθε διάθεση, να έχουμε πολύ σκληρές ρυθμίσεις, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και την καθολική απαγόρευση στην εμπορία αυτών των λογισμικών, ώστε να φύγει από τη μέση η γάγγραινα αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

«Αρκετά έπαιξαν με τη Δημοκρατία και τους θεσμούς οι ωτακουστές του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη. Ως εδώ!», είπε στην τοποθέτησή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπίρτζης, χαρακτηρίζοντας «κουρελόχαρτο» τη συζητούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Εμείς δεν είμαστε σαν κι εσάς. Δεν διακινούμε στον Τύπο σήματα, δεν παρακολουθούσαμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, δεν ξεσκίσαμε την ΕΥΠ, όπως εσείς, ούτε την εικόνα της χώρας. Ντροπή σας», είπε ο κ. Σπίρτζης, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες βουλευτών της συμπολίτευσης, οι οποίοι κάλεσαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει…

Πρώτη φορά, «ο θύτης απευθύνεται, με προπετές ύφος, στο θύμα, και μιλά για εργαλειοποίηση, ενώ θα έπρεπε να σιωπά», είπε στην τοποθέτησή του ο αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Χ. Καστανίδης, αναφερόμενος στην κριτική του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ελπίζω αύριο να μη χρειαστεί να αποδείξουμε, ότι περισσότερα ξέρουμε από όσα νομίζει η κυβέρνηση», είπε ο κ. Καστανίδης προαναγγέλλοντας την καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Κατά το νομοσχεδίου τάχθηκε και η αγορήτρια του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα, η οποία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, που είναι μια φορά υπόλογη για το «σκάνδαλο των υποκλοπών», είναι πολλαπλάσια εκτεθειμένη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία «επιχειρεί να ξεπλυθεί» από τις ευθύνες της.

Την απόσυρση της Πράξης ζήτησε ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Α. Μυλωνάκης, ο οποίος έκανε λόγο για διαχρονικό σκάνδαλο υποκλοπών, ενώ επιφυλάχθηκε για τη στάση του, στην ολομέλεια της Βουλής.

Τέλος, η αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Μ. Απατζίδη, είπε ότι το «όλα στο φως» του πρωθυπουργού μετατράπηκε αμέσως σε ένα «απέραντο όλα στο σκοτάδι». Όπως είπε, αντί ο πρωθυπουργός να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί, ζητά από τα κόμματα, από κοινού να εξετάσουν τις παθογένειες της ΕΥΠ, την ώρα που έχετε πιαστεί «στα πράσα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...