Πολιτική

Ομιλία έκπληξη του Κώστα Καραμανλή στην Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών

Ως γνωστόν, ο Κώστας Καραμανλής σπανίως εμφανίζεται και ακόμα σπανιότερα μιλά ή παρεμβαίνει στις εξελίξεις και τα φλέγοντα ζητήματα του δημόσιου βίου της χώρας, οπότε πάντοτε αποτελεί είδηση όταν ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να δώσει μια δημόσια ομιλία, με άπαντες να ακούν με μεγάλη προσοχή κι ενδιαφέρον όσα έχει να πει ο έμπειρος πολιτικός.

Ειδικότερα, ο Κώστας Καραμανλής πρόκειται να μιλήσει στην επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών "Παναθηναϊκή", που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη"), την Τετάρτη 1 Ιουνίου, στις 19:00.

Το θέμα της ομιλίας του θα είναι "Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών” με τον Κώστα Καραμανλή να τοποθετείται για αυτές τις μεγάλης σπουδαιότητας αλλαγές, δεδομένου του εξελισσόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και των οικονομικών και ενεργειακών επιπτώσεων που έχει αυτή η πολεμική αναμέτρηση αυτός στη χώρα μας.

Επομένως, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η προσέγγιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τη θέση της Ελλάδας και της Ευρώπης, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, όπως αυτή διαμορφώνεται με τη ρωσική εισβολή και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Ποια είναι η "Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών"

Η Ιστορία της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών ξεκινάει το 1983 όπου συντάσσεται το πρώτο καταστατικό και ορίζεται το πρώτο Συμβούλιο.

Δύσκολες οι συνθήκες λειτουργίας την πρώτη περίοδο, που όμως δε στάθηκαν εμπόδιο για τη δράση της Οργάνωσης. Με ημερίδες, συνέδρια, έντυπο υλικό, συζητήσεις, αλλά και παραστάσεις σε αρμόδιους πολιτικούς και άλλους φορείς πέτυχε η Οργάνωση να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να ασχοληθούν με το πρόβλημα του Λεκανοπεδίου.

Το νέφος ήδη είχε επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής και η φωνή της Παναθηναϊκής ήταν δυνατή, αλλά όχι αρκετή από μόνη της. Συνεργάστηκε με άλλες γυναικείες Οργανώσεις και κοινωνικούς φορείς, ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε ομάδες πολιτών, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Έγινε η αρχή και αυτό είναι το ήμισυ του παντός. Στη συνέχεια, η Οργάνωση άρχισε να ασχολείται με θέματα που αφορούσαν όλη την κοινωνία: άνδρες, γυναίκες, παιδιά, οικογένεια, πολιτισμό, παράδοση και οτιδήποτε προάγει τη Χώρα μας. Η Οργάνωση αποκτά άλλο χαρακτήρα.

Διευρύνει τις δράσεις της και πλέον γίνεται "Πανελλαδική". Εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, δημιουργούνται παραρτήματα σε διάφορες πόλεις της Χώρας μας, αλλά και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Οργάνωση μεγαλώνει, απλώνεται ραγδαία και έχει απήχηση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Απετέλεσε και αποτελεί φυτώριο αξιόλογων γυναικών, που κόσμησαν και κοσμούν τον πολιτικό στίβο, την Ευρωβουλή, Ακαδημαϊκές και Πανεπιστημιακές κοινότητες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Νομική Επιστήμη και άλλους τομείς.

Το 1990 ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών και η Παναθηναϊκή από τότε μέχρι και σήμερα συμμετέχει με εκλεγμένη εκπρόσωπο της στο Δ.Σ.

Ανοίγουν Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που δίνουν την ευκαιρία στην Οργάνωση και μάλιστα με θεματικές ενότητες να ενημερώσουν γυναίκες, οικογένειες και μαθητές για δραστηριότητες που αναβαθμίζουν τη ζωή όλων και βοηθούν τοπικές κοινωνίες να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ