Εθνικά θέματα

Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο: Η χλιαρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Την ώρα που ο ελληνόκτητος στόλος βάλλεται πανταχόθεν στα πιο επικίνδυνα νερά του πλανήτη, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εξαντλεί την "αυστηρότητά" της σε ανούσια χαρτιά και γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Μια νέα επίθεση σε βάρος ελληνικών συμφερόντων επιβεβαιώνει την πλήρη γύμνια της ελληνικής διπλωματίας, η οποία αδυνατεί να προστατεύσει τους ναυτικούς της.

Το υπουργείο Εξωτερικών, πιστό στο δόγμα του κατευνασμού, εξέδωσε μια ανακοίνωση βγαλμένη από τον απόλυτο διπλωματικό λήθαργο, δηλώνοντας ότι οι υπεύθυνοι «πρέπει να λογοδοτήσουν».

Παρακαλούν για δικαιοσύνη

Η στάση της Αθήνας αποτελεί προσβολή για την τεράστια ναυτική μας παράδοση. Σε έναν κόσμο που καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της ισχύος, το ελληνικό κράτος περιορίζεται στον ρόλο του διεθνούς παρατηρητή.

Ενώ τα ελληνόκτητα πλοία δέχονται βροχή από πυραύλους και ρεσάλτα πειρατών, το σύστημα θεωρεί ότι θα τρομάξει τους επιτιθέμενους με... αυστηρές επιστολές σε διεθνείς οργανισμούς.

Απροστάτευτοι οι Έλληνες ναυτικοί

Το μήνυμα που εκπέμπει αυτή η αδύναμη στάση προς τα εχθρικά κέντρα είναι ένα: χτυπήστε ελεύθερα, δεν θα υπάρξει καμία πραγματική αντίδραση. Οι Έλληνες ναυτικοί νιώθουν απόλυτα απροστάτευτοι σε περιοχές-φωτιά, την ώρα που οι ξένες δυνάμεις στέλνουν φρεγάτες και στήνουν ασπίδες προστασίας για τα δικά τους συμφέροντα. Για άλλη μια φορά, η εγχώρια ελίτ βάζει τις ζωές και τα εθνικά συμφέροντα σε δεύτερη μοίρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ