Πολιτική

Θ. Σκυλακάκης : Να αυξήσουν τους μισθούς οι επιχειρήσεις – Δεν θα ακριβύνουν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών στο προβλεπτό μέλλον

Έκκληση στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς στους εργαζόμενους απηύθυνε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» και τον Θάνο Σιαφάκα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος επιπλέον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών στο προβλεπτό μέλλον.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθάμε τα ευάλωτα νοικοκυριά, να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό – όπως κάναμε με μια γενναία αύξηση συνολικά 9% από την αρχή του έτους – και δεδομένου ότι υπάρχει πίεση στον αγορά εργασίας διότι δεν βρίσκουν εργατικό δυναμικό, να εξηγήσουμε στις επιχειρήσεις ότι είναι ανάγκη να αυξήσουν τους μισθούς αν θέλουν να έχουν εργαζόμενους, κέρδη και παραγωγή», επισήμανε ερωτηθείς για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ακρίβεια και την αύξηση του πληθωρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν είναι απλή σύσταση προς τις επιχειρήσεις, είναι διαπίστωση τη πραγματικής ανάγκης και όποιος το κάνει ταχύτερα θα μπορέσει να κρατήσει τους εργαζομένους. Και ξέρουν οι επιχειρήσεις ότι οι εργαζόμενοι είναι υπερπολύτιμοι, ειδικά σε μια περίοδο όπου υπάρχουν πολύ σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις και εξαγωγές. Αυτή τη στιγμή έχουμε ρεκόρ εξαγωγών για τους πρώτους μήνες του 2022, έχουμε πολύ μεγάλη ζήτηση για επενδύσεις, ενώ παράλληλα επιστρέφει ο Τουρισμός. Για να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις σε αυτές τις ανάγκες πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους αυξάνοντας τους μισθούς», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Επίσης, ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε ότι το Κράτος απορρόφησε τις αυξήσεις στα κόστη των αστικών συγκοινωνιών, όπου δεν έχουν αλλάξει οι τιμές τις εισιτηρίων, και οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν αλλάξει. «Αυτό για τις αστικές συγκοινωνίες μπορούμε να το κρατήσουμε για το προβλεπτό μέλλον. Θεωρούμε ότι είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κινείσαι στην πόλη. Δηλαδή όταν έχεις ένα καλό Μετρό, είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να κινείσαι στην πόλη. Είναι προφανές διότι θέλουμε να έχουμε όσο περισσότερο γίνεται αυτή την χρήση στα μεγάλα αστικά κέντρα των αστικών συγκοινωνιών», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ