Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα-Έφτασε στο λιμάνι της Μερσίνας το τουρκικό πλοίο γεωτρήσεων

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Η κορβέτα TCG BARTIN κλάσης Burak του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και το αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας P-235 συνόδευσαν το τέταρτο πλοίο γεώτρησης που πρόσθεσε η TPAO στον στόλο της.

Αρχικό κείμενο

Το έχουμε πει εδώ και μεγάλο διάστημα ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται πιθανόν, όχι μόνο να επιχειρήσουν να υφαρπάξουν ελληνική ΑΟΖ, αλλά και να προσπαθήσουν κυριαρχήσουν στην Α.Μεσόγειο και στο Νότιο Αιγαίο, ελέγχοντας μία ακόμη είσοδο μετά τον Βόσπορο.

Το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων που θα ενταχθεί στον τουρκικό στόλο που αναζητά υδρογονάνθρακες στις θάλασσες έφτασε στο λιμάνι Taşucu της Μερσίνης.

Το πλοίο, το οποίο αναχώρησε από το λιμάνι Okpo στη Νότια Κορέα στις 7 Μαρτίου, έφτασε στην ακτή του λιμανιού στην περιοχή Silifke το πρωί. Το πλοίο, μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων με την προηγμένη τεχνολογία έβδομης γενιάς, θα δέσει στο λιμάνι μετά τις διαδικασίες.

Το πλοίο 200 ατόμων με ύψος πύργου 104 μέτρα και ενεργό σύστημα εντοπισμού θέσης θα παραμείνει στο λιμάνι για περίπου 2 μήνες για τη διαδικασία προετοιμασίας για γεώτρηση όπως χειριστήρια και εργασίες βαφής.

Το πλοίο, το οποίο μπορεί να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος 12.200 μέτρων, θα είναι το τέταρτο πλοίο που θα ενταχθεί στον στόλο που αναζητά υδρογονάνθρακες μετά το Fatih, το Kanuni και το Yavuz.

Επί του παρόντος, χρησιμοποιώντας το όνομα «Cobalt Explorer», η πρώτη αποστολή του πλοίου αναμένεται να είναι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναλύσει πως ετοιμάζουν Mega-ναυτικές βάσεις σε Ακσάζ και Μερσίνα ενώ ετοιμάζεται στόλος με ταχύπλοα για τα τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα

Όλα δείχνουν πλέον ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α.Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες τις κινήσεις τους για τον σκοπό αυτόν. Η περίοδος μετά το καλοκαίρι και μέχρι την Άνοιξη του 2023, θα είναι ίσως η πιο  “καυτή” για την περιοχή μας από το 1974 και μετά.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ