Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Βρετανίδα υπουργός: Αν κάνετε 3 δουλειές και δεν τα βγάζετε πέρα, τότε δουλέψτε περισσότερο

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν.

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση υπουργού των Τόρις στη Βρετανία για το πως τα νοικοκυριά μπορούν να «προστατευθούν» καθώς οι τιμές ανεβαίνουν στα ύψη.

Η Ρέιτσελ Μακλιν μιλώντας στο Skynews δήλωσε ότι «μακροπρόθεσμα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την διασφάλιση ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να προστατεύσουν καλύτερα τον εαυτό τους – είτε αυτό συμβαίνει με το να εργάζονται περισσότερες ώρες είτε με τη μετάβαση σε μια καλύτερα αμειβόμενη θέση εργασίας και αυτές είναι μακροπρόθεσμες δράσεις, αλλά σε αυτό επικεντρωνόμαστε ως κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν ρωτήθηκε για παραδείγματα ανθρώπων που κάνουν τρεις δουλειές αλλά δεν τα βγάζουν πέραν η Μακλιν επέμεινε «έχουμε ακούσει συχνά στο παρελθόν, όμως μπορούν να βρουν μια καλύτερη δουλειά ή να δουλέψουν περισσότερο.  Γι’ αυτό υπάρχουν τα κέντρα εργασίας, γι’ αυτό υπάρχουν άνθρωποι να τους συμβουλέψουν».

Αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν, καθώς ο Πίτερ Κάιλ των Εργατικών, υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας, επέκρινε τα σχόλια της Maclean για το κόστος ζωής, περιγράφοντας πως πρόσφατα συνάντησε ανθρώπους σε μια τράπεζα τροφίμων που εργάζονταν αλλά περνούσαν «εξαιρετικά δύσκολα», συμπεριλαμβανομένης μιας ανύπαντρης μητέρας με δύο δουλειές.

Το κόστος ζωής «ήδη» είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί, είπε ο προ ημερών ο βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο GB News.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Τζόνσον – και ιδιαίτερα ο Σουνάκ – έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική από πολιτικούς, ομάδες καταναλωτών και οικονομολόγους επειδή απέτυχε να κάνει αρκετά για να βοηθήσει τους Βρετανούς που αγωνίζονται καθώς οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ