Ένοπλες Συρράξεις

Νέες πυρηνικές απειλές Ρωσίας κατά Βρετανίας-Φινλανδίας! Τρόποι "διαφυγής" του Πούτιν πίσω από τη συνεχή φρασεολογία ολέθρου

"Η Ρωσία απειλεί με πυρηνικά τη Βρετανία με τον υπερηχητικό πύραυλο Satan 2 σε μόλις 200 δευτερόλεπτα και τη Φινλανδία σε 10 δευτερόλεπτα, καθώς τιμωρεί τη χώρα που υποβάλλει υποψηφιότητα για ένταξη στο ΝΑΤΟ σταματώντας την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας", είναι ο τίτλος άρθρου έγκριτου Βρετανικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πούτιν απείλησε να εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα κατά της Μ. Βρετανίας, υποστηρίζοντας ότι θα χρειαζόταν μόλις τρία λεπτά για να εξαφανιστεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Φινλανδία, η οποία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θα εξαφανιζόταν σε δέκα δευτερόλεπτα, καυχήθηκε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Aleksey Zhuravlyov.

Οι άγριες απειλές του Zhuravlyov σηματοδοτούν απογοήτευση για την παραπαίουσα εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία  και οργή για την προσπάθεια ένταξης  της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Η είδηση ​​ήρθε καθώς η Ρωσία διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Φινλανδία σήμερα το πρωί. Η σκανδιναβική χώρα εισάγει το 10% της  ηλεκτρικής της ενέργειας από τη Ρωσία.

Οι ρωσικές ροές ενέργειας στη Φινλανδία σταμάτησαν καθώς ο κρατικός εισαγωγέας δεν έχει λάβει πληρωμές.

Η RAO Nordic είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή: «Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να σημειώσουμε ότι για τους όγκους που έχουν πουληθεί στο ανταλλακτήριο Nord Pool από τις 6 Μαΐου δεν έχουν πιστωθεί ακόμη κεφάλαια στον τραπεζικό μας λογαριασμό».

Υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια στη Φινλανδία ακόμη και χωρίς εισαγωγές από τη Ρωσία, σύμφωνα με την Fingrid Oy, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς της χώρας.

Αυτές οι ροές αντιπροσώπευαν πρόσφατα περίπου το 10% της κατανάλωσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ο Zhuravlyov είπε: «Εάν η Φινλανδία θέλει να ενταχθεί σε αυτό το μπλοκ, τότε ο στόχος μας είναι απολύτως νόμιμος  να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη αυτού του κράτους. Αυτό είναι λογικό.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν το κράτος μας, εδώ είναι ο πύραυλος Sarmat (Satan-2) για εσάς και θα υπάρχει πυρηνική στάχτη εάν πιστεύετε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να υπάρχει.

«Και η Φινλανδία λέει ότι είναι ένα με τις ΗΠΑ. Λοιπόν, μπείτε στη σειρά.

«Οι Φινλανδοί γενικά θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στη Ρωσία για την κρατικότητά τους, για το γεγονός ότι η Φινλανδία υπάρχει ως χώρα».

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα επαναφέρει τώρα τα πυρηνικά όπλα στα σύνορά της με τη Φινλανδία, είπε: «Γιατί; Δεν χρειάζεται.

«Μπορούμε να χτυπήσουμε με ένα Sarmat από τη Σιβηρία, ακόμα και να φτάσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Και αν χτυπήσουμε από το Καλίνινγκραντ... ο χρόνος να φθάσει ο υπερηχητικός πύραυλος είναι 200 ​​δευτερόλεπτα, οπότε προχωρήστε παιδιά.

«Στα σύνορα της Φινλανδίας δεν θα έχουμε στρατηγικά όπλα, αλλά  ένας πύραυλος κλάσης Kinzhal, μπορεί να φτάσει στη Φινλανδία σε 20 δευτερόλεπτα ή ακόμα και σε 10 δευτερόλεπτα».

Είπε επίσης  ότι η Ρωσία θα ενισχύσει μαζικά τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη δυτική πλευρά της.
Αυτό είναι φυσικό. Αν μέχρι στιγμής δεν είχαμε προβλέψει πιθανές εχθροπραξίες από την πλευρά της Φινλανδίας, τότε τώρα είναι πολύ πιθανές. Και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, χωρίς αμφιβολία ».

Υποστήριξε ότι η Φινλανδία προσκαλείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

"Οι Φινλανδοί δεν έχουν τίποτα να μοιραστούν μαζί μας. Λαμβάνουν περισσότερο από το 90% φυσικό αέριο, ξυλεία και πολλά άλλα από εμάς.

Ποιος χρειάζεται πρώτα απ' όλα να πολεμήσει; Οι Φινλανδοί; Δεν φοβούνται ότι η Ρωσία θα τους επιτεθεί. Φυσικά, αργά ή γρήγορα οι Αμερικανοί θα τους αναγκάσουν να το κάνουν.Όπως ανάγκασαν την Ουκρανία να το κάνει, προσπαθούν να αναγκάσουν την Πολωνία και τη Ρουμανία. Και, όπως δείχνει η πρακτική, τα καταφέρνουν.

Είναι αδύνατο να πούμε ότι η Φινλανδία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θα συμπεριφερθεί απέναντί ​​μας όπως πριν - αυτό δεν θα συμβεί. Οι Αμερικανοί θα τους υποκινήσουν σε προκλήσεις." είπε

Αντέχουμε για πολύ καιρό αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα 

Αντικατοπτρίζοντας την άποψη των σκληροπυρηνικών γύρω από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

«Απλώς όχι στην επικράτειά τους.

«Θα προσπαθήσουν να μην οδηγήσουν την κατάσταση σε πυρηνικά χτυπήματα, αλλά θα προσπαθήσουν να παρασύρουν ολόκληρη την Ευρώπη σε σύγκρουση με τη Ρωσία, να πυροδοτήσουν την κατάσταση στην Ασία και να βάλουν φωτιά σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.

«Για αυτούς αυτή θα είναι μια πολύ καλή διέξοδος από την εσωτερική οικονομική κρίση.

«Θα μπορέσουν να αποδώσουν όλα τα προβλήματά τους στον πόλεμο, όπως έκαναν ήδη στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Βγήκαν από την κρίση τους μόνο χάρη στον πόλεμο στην Ευρώπη. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος κίνδυνος.

 Ποιος εγγυάται ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι δεν θα πετάξουν; Δεν το εγγυώμαι αυτό».

Ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων Ura εάν η Ρωσία θα μπορούσε να χτυπήσει πρώτη με πυρηνικά όπλα, απάντησε: «Σίγουρα».

Ερωτηθείς υπό ποιες συνθήκες, απάντησε ότι αυτό θα συνέβαινε εάν απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας.

Η Φινλανδία και η Σουηδία τώρα «εντάσσονταν σε μια Συμμαχία που θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία. Ως εκ τούτου, θέλουμε να τους καταστρέψουμε ως απάντηση ».

Ερωτηθείς για τις χώρες της Βαλτικής Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία, είπε ότι η Ρωσία θα τις συντρίψει όταν χρειαστεί.

«Σίγουρα δεν φοβόμαστε αυτά τα φιστίκια», είπε.

«Είναι τόσο άσχημα όσο βρωμάνε. Αλλά θα χρειαστεί να συνθλίβονται όταν είναι απαραίτητο. Τώρα το ζωύφιο είναι μικρό και μυρίζει.

«Θα είχαν προβάλει εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον μας, όπως ήθελε να κάνει η Εσθονία. Λοιπόν, δοκιμάστε το. Ακολουθούν ακριβώς τον ίδιο δρόμο με την Ουκρανία. Ας δούμε πού θα τους πάει ».

Υποστήριξε ότι η Αγία Πετρούπολη ,η γενέτειρα του Πούτιν-,θα μπορούσε να είναι ο πρώτος στόχος του ΝΑΤΟ σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία.

«Αυτός είναι ο κύριος στόχος προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία», είπε.

«Αν οι Φινλανδοί θέλουν να καταστρέψουν ένα συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού μας, εάν χτυπήσουν την Αγία Πετρούπολη, αυτό απειλεί να καταστρέψει ολόκληρη τη Φινλανδία ως κράτος.».

Το νέο «μεγάλο θηρίο» ο υπερηχητικός Sarmat της Ρωσίας είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος 208 τόνων 15.880 mph.

Ο Πούτιν είπε ότι το όπλο είναι «ασταμάτητο» από τη Δύση χωρίς « να υπάρξει κάτι ανάλογο… στον κόσμο για πολύ καιρό ακόμα».

Πρόκειται να αναπτυχθεί φέτος.

Ο πρόσφατα πολεμοχαρής τηλεοπτικός παρουσιαστής Ντμίτρι Κισέλιοφ, 68 ετών, είπε στο ρωσικό τηλεοπτικό κοινό του ότι η Βρετανία πρέπει να πλημμυρίσει δύο φορές με τα πιο προηγμένα πυρηνικά όπλα του Πούτιν.

Πρότεινε τη χρήση του Satan-2 για να σβήσει την Αγγλία από τον χάρτη.

Στη συνέχεια, η Ρωσία θα πρέπει να «βυθίσει τη Βρετανία στα βάθη της θάλασσας» με το «υποβρύχιο ρομποτικό drone Poseidon» που θα προκαλέσει ένα τσουνάμι 1.640 ποδιών.

Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

Ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal έχει αναπτυχθεί με συμβατικές κεφαλές στον πόλεμο της Ουκρανίας , αλλά είναι επίσης πυρηνικός.

Η Ρωσία προέτρεψε χωριστά τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη Βρετανία και δεσμεύτηκε να εμποδίσει τους Βρετανούς πολίτες που επιδιώκουν να εισέλθουν στη χώρα της.

Δεν είναι σαφές εάν οι κινήσεις προμηνύουν μια πιο σοβαρή διπλωματική ρήξη με το Λονδίνο.

Η κίνηση συνέπεσε με την επιβολή κυρώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στην υποτιθέμενη ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα, 39 ετών, αθλήτρια που κέρδισε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και στέλεχος εταιρείας μέσων ενημέρωσης υπέρ του Κρεμλίνου.

Η Μόσχα κατηγορεί τη Βρετανία ότι ενεργούσε ως δυτικός συντονιστής και μαζορέτα της σκληρής απάντησης του ΝΑΤΟ στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε: «Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά εχθρική πορεία του Ηνωμένου Βασιλείου προς τη χώρα μας, προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικές απώλειες και άλλα πιθανά προβλήματα, συνιστούμε στους Ρώσους πολίτες να απέχουν, εάν είναι δυνατόν, από το ταξίδι στο ΗΒ και προσπαθούν να αποκτήσουν βρετανικές βίζες.

«Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα ενεργούμε με τον ίδιο τρόπο σε σχέση με τους Βρετανούς».

Η δήλωση ανέφερε: «Πρόσφατα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε πολυάριθμες καταγγελίες από Ρώσους πολίτες ότι έχει καταστεί σχεδόν αδύνατο ή εξαιρετικά δύσκολο για αυτούς να αποκτήσουν βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Μιλάμε όχι μόνο για τουρίστες, αλλά και για Ρώσους που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με συμβόλαια, καθώς και για όσους θέλουν να επισκεφθούν συγγενείς ή να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

«Σε αυτό το πλαίσιο, το θέμα της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης τέθηκε στη βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα και ζήτησαν σαφείς εξηγήσεις σχετικά με την ουσία του προβλήματος.

«Σύμφωνα με τις εξηγήσεις των Βρετανών, επί του παρόντος η Υπηρεσία Βίζας του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να δίνει προτεραιότητα στη διεκπεραίωση των αιτήσεων για βίζα για Ουκρανούς πρόσφυγες.

«Για αυτόν τον λόγο, η εξέταση των αιτήσεων για βρετανικές βίζες των Ρώσων καθυστερεί σημαντικά».

Το υπουργείο κατήγγειλε ότι «η κατάσταση επιδεινώνεται από την πτυχή που σχετίζεται με την υποχρεωτική προκαταβολή του προξενικού τέλους με τραπεζικό έμβασμα μετά τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

«Δεδομένων των αντιρωσικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από το Λονδίνο, δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή με κάρτες Visa ή Mastercard της ρωσικής τράπεζας έκδοσης, καθώς αυτό πρέπει να γίνει στον βρετανικό ιστότοπο.

«Επέδειξαν ευθέως στους Βρετανούς ότι αυτή η προσέγγιση του Λονδίνου προς τους απλούς πολίτες της χώρας μας έρχεται σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες ρωσο-βρετανικές συμφωνίες για προξενικά θέματα.

Δήλωσαν επίσης το απόλυτο απαράδεκτο μιας τέτοιας περιφρονητικής στάσης απέναντι στους Ρώσους.

«Οι αντίστοιχες ενέργειες Βρετανών αξιωματούχων μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως πολιτικοποιημένη παραβίαση των δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών».

Η είδηση ​​έρχεται καθώς η προσπάθεια της Ρωσίας να στρέψει την εισβολή της στη νότια και ανατολική Ουκρανία συνεχίζει να αποτυγχάνει.

Οι δυνάμεις του Πούτιν αρχικά ήλπιζαν να καταλάβουν το Κίεβο και να αποκεφαλίσουν την ηγεσία της Ουκρανίας σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, αλλά υποχώρησαν εν μέσω σκληρής αντίστασης και μιας σειράς στρατιωτικών αποτυχιών.

Ρωσικά τανκς απεικονίστηκαν χθες βυθισμένα στον ποταμό Ντονμπάς αφού απέτυχαν δύο φορές να διασχίσουν το στρατηγικό σημείο.

Η Ρωσία έχασε ένα ολόκληρο τάγμα προσπαθώντας να διασχίσει το ποτάμι στις 8 Μαΐου, αφού η Ουκρανία ανακάλυψε σχέδια  και έκανε μια δεύτερη προσπάθεια την Πέμπτη.

Ο  Ρωσικός στρατός έχασε περισσότερα από 70 οχήματα και είδε δύο τάγματα πεζικού να διαλύονται σε τέσσερις ημέρες προσπαθειών να γεφυρώσουν τον ποταμό, σύμφωνα με την ουκρανική ιστοσελίδα ερευνών InformNapalm.

Είναι απλώς η πιο πρόσφατη  ακόμη ταπείνωση για τον στρατό του Πούτιν, που κάποτε ήταν ο δεύτερος στον κόσμο, αφού οι Διοικητές  του απέτυχαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα Κίεβο, "ξυλοκοπήθηκαν" στο Mykolaiv από μια ομάδα στρατευμάτων εδαφικής άμυνας και αμάχων και  έχασαν τη ναυαρχίδα τους στη Μαύρη Θάλασσα, Moskva που  βυθίστηκε από ουκρανικούς πυραύλους.

Οι διοικητές προσπαθούν τώρα να πάρουν τον έλεγχο της περιοχής του Ντονμπάς, ισχυριζόμενοι κυνικά ότι αυτός ήταν ο πραγματικός τους στόχος από τότε ,αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να κάνουν σημαντική πρόοδο σε σχεδόν έναν μήνα μάχης από τότε, με το Κίεβο να ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει υποστεί «κολοσσιαίες» απώλειες .

Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που συνδέονται με τη φοβερή παραστρατιωτική ομάδα μισθοφόρων Wagner κατέρριψαν τη «στρατιωτική ιδιοφυΐα» των ηγετών που μάζεψαν τα τάγματα τόσο κοντά μεταξύ τους, κάνοντάς τους ιδανικό στόχο για τους Ουκρανούς". 

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Μ. Βρετανίας είναι τουλάχιστον πολύ κακές, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει τελματώσει για μια ακόμη φορά για τους Ρώσους, ενώ με αφορμή την πρόθεση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, υπάρχουν νέες απειλές πυρηνικού πολέμου κατά  της Μ.Βρετανίας αλλά και της Φινλανδίας και των ΗΠΑ από τη Ρωσία δια στόματος υψηλόβαθμου αξιωματούχου της. 

Ο κίνδυνος πίσω από την συνεχιζόμενη  φρασεολογία των Ρώσων για χρήση των πυρηνικών κατά της Δύσης έχει τους εξής κινδύνους:

Πρώτον της υλοποίησης όντως της απειλής, πράγμα ακραίο,

Δεύτερον της αυξημένης πιθανότητας εκδήλωσης "πυρηνικής τρομοκρατίας" από πλευράς μη ελεγχόμενων δυνάμεων από τον Ρώσο Πρόεδρο, πράγμα πολύ επικίνδυνο εφ' όσον συνεχίζουν να τελματώνουν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία και

Τρίτον της ύπνωσης της Δύσης, έτσι ώστε να αιφνιδιαστεί όταν κάνουν χρήση οι Ρώσοι στην πραγματικότητα πυρηνικών, αφού θα θεωρήσει  ότι πρόκειται για μια από τις τόσες πολλές συνηθισμένες απειλές που εκτοξεύονται. 

Ωστόσο αυτή η πιθανότητα φθίνει λόγω της "πυρηνικής τριάδας" των ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας.

Αναφορικά με τον δεύτερο κίνδυνο που μνημονεύσαμε παραπάνω, δηλαδή  την πιθανότητα εκδήλωσης  "πυρηνικής τρομοκρατίας" από πλευράς μη ελεγχόμενων δυνάμεων από τον Ρώσο Πρόεδρο, αυτό ενδέχεται να συμβεί ιδιαίτερα στην περίπτωση ανατροπής του Ρώσου Προέδρου από πραξικόπημα , σύμφωνα με προγενέστερο  άρθρο μας

Ωστόσο υπάρχει και το σενάριο αυτό να γίνει "ελεγχόμενα" από τον Πούτιν, αν και για τη Δύση θα φαίνεται ως ανεξέλεγκτο από αυτόν, χωρίς να "πέσουν πυρηνικά". 

Με αυτό το σενάριο του εικονικού πραξικοπήματος σε βάρος  του Πούτιν , το οποίο θα καταπνίξει ο Ρώσος Πρόεδρος, στο τέλος υπό τον κίνδυνο υποτιθέμενης πυρηνικής τρομοκρατίας θα τερματιστούν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία δίνοντας τέλος στο μαρτυρικό αδιέξοδο του Πούτιν στον πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...