Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Οικονόμου: Δεν υπάρχει ακόμα λόγος για χαλάρωση των μέτρων - Κανονικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Με τα μέτρα να παίρνουν παράταση για μια εβδομάδα πραγματοποιείται σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Με την κυβερνητική απόφαση να παραμείνουν τα μέτρα για ακόμα μια εβδομάδα ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου. Υπενθύμισε για τους 60 και άνω ότι λήγει η προθεσμία στις 16 Ιανουαρίου. Εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί η πλειοψηφία όσων πεθαίνουν ή νοσούν βαριά από κορονοϊό είναι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και τόνισε ότι το πρόστιμο θα επιβάλλεται κανονικά. «Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια ανοχής, πειθούς και διευκόλυνσης», σημείωσε.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων είπε ότι παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης μόλις 2 στα 80.000 τμήματα είχαν κλείσει γιατί νόσησε το 50+1 των μαθητών.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για να καλυφθούν οι όποιες αρρυθμίες στην εκπαιδευτική κοινότητα με προσλήψεις εκπαιδευτικών και τόνισε ότι έπεσαν ήδη οι υπογραφές για την απόφαση 566 αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας. 

Για την εργασία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι στόχος είναι η τόνωση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Απαρίθμησε τα 11 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να προσφερθούν 86.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Για τα ΑΕΙ και τα φαινόμενα βίας ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση έχει την βούληση για αδιαπραγμάτευση ασφάλεια στους χώρους αυτούς. «Θα προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος. Υπολογίζουμε στην συνεργασία των πρυτανικών αρχών. Πρέπει να απαλλαγούν από τις παθογένειες της μεταπολίτευσης και τις νοοτροπίες που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Από την Δευτέρα ξεκινά στην Κομοτηνή η εκπαίδευση των στελεχών για την διαφύλαξη των πανεπιστημίων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια. Θα προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις, καθυστερήσεις και παραχωρήσεις. Όσα θλιβερά παρακολουθούμε δεν αποτελούν τον κανόνα. Είναι λιγότερα από όσα συνέβαιναν στο παρελθόν γιατί υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για την τήρηση των νόμων και της τάξης».

Δείτε όλη την ενημέρωση:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ