Πολιτική

Tι αναμένεται να εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 19:30

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, διασωληνωμένων, αλλά και του αριθμού των νεκρών από τις αρχές Νοεμβρίου

Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σήμερα σε έκτακτο διάγγελμα. Σημειώνεται πως «κλείδωσε» για τις 19:30.Μάλιστα, λόγω του διαγγέλματος αναβλήθηκε η σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν θα απευθυνθεί στους πολίτες τη στρατηγική της κυβέρνησης για τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα. Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να επαναλάβει, πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα συνεχίζουν να βρίσκονται υπό το καθεστώς των ως τώρα περιορισμών.

Επίσης, αναμένεται να στοχεύσει στην ενθάρρυνση του εμβολιασμού, προκειμένου να αποφευχθούν τα Χριστούγεννα «δύο ταχυτήτων».

Δηλαδή, όσοι επομένως δεν εμβολιαστούν αντικειμενικά δεν θα μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο εσωτερικό των καταστημάτων της εστίασης, ενώ θα πρέπει να επιδεικνύουν rapid test οπουδήποτε αλλού βρεθούν εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και εκκλησίες.

Έκκληση για εμβολιασμό στους άνω των 65

Επιπλέον, θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, δίνοντας στοιχεία για θανάτους και διασωληνωμένους. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παροτρύνει τους πολίτες άνω των 65 ετών να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, προκειμένου να μην χάσουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Συγκεκριμένα, όπως αναμένεται να εξηγήσει, η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι ένα θέμα που συζητείται ευρέως σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, σε αυτό το πλαίσιο, τα προνόμια του πιστοποιητικού εμβολιασμού στη χώρα μας θα εξακολουθούν να ισχύουν για τους άνω των 65 ετών εφόσον κάνουν την τρίτη δόση.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός θα αναλύσει τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση ενισχύει το ΕΣΥ, κάνοντας αναφορά στην προσφορά και του ιδιωτικού τομέα, τόσο σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές κλινικές όσο και τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν ενταχθεί εθελοντικά στα δημόσια νοσοκομεία.

Πάντως, ήδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για τη Βόρεια Ελλάδα.

Ανοιχτή η κοινωνία και η οικονομία

Στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας εντός της ημέρας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης όσο αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνει έμφαση στο σύστημα υγείας για να σώσουμε,όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, όπως σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ταυτόχρονα, ανέφερε πως, στόχος είναι να παραμένει ανοιχτή η κοινωνία και η οικονομία.

Ερωτηθείς για το διάγγελμα Μητσοτάκη, εντός της ημέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός θα περιγράψει την πορεία για το επόμενο διάστημα.

Ακόμη, επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την απάντηση που έχει προαναγγείλει ότι θα δώσει αμέσως μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη, αφού δεν έχει δωθεί καν το διάγγελμα και ήδη έχει την απάντηση.

Τέλος, «Δεν σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά. Έχει έτοιμη την απάντηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...