Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Τα σενάρια και οι προϋποθέσεις για τα Χριστούγεννα

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, “θα πάμε λίγο χειρότερα από την επόμενη εβδομάδα, με την έννοια ότι περιμένουμε να φτάσουμε στην κορύφωση αυτού του κύματος γύρω στις αρχές του Δεκέμβρη. Εμείς υπολογίζουμε γύρω στις 4-5 Δεκέμβρη, λαμβάνοντας υπόψιν τον κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο κρουσμάτων. Θα φτάσουμε σε μια τιμή γύρω στα 7.000 με 7.300 κρούσματα. Αυτή τη στιγμή για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους είμαστε στα περίπου 6.000 με 6.500 σε εβδομαδιαίο μέσο όρο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρα περιμένουμε να δούμε μια επανάκαμψη της πανδημίας από την Κυριακή και έπειτα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Μετά από αυτό το χρονικό σημείο, με την προϋπόθεση ότι τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν -δηλαδή κάνουμε τα τεστ όταν πρέπει, τα δηλώνουμε σωστά, γίνονται οι έλεγχοι σε όλα τα σημεία που υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο- και συνεχίζεται ο εμβολιασμός με αυτούς τους ρυθμούς, υπολογίζουμε ότι θα φτάσουμε σε μια αποκλιμάκωση σταδιακά και στο περίπου μισό των τιμών που έχουμε τώρα γύρω στα Χριστούγεννα” πρόσθεσε.

Η διπλή μάσκα στα λεωφορεία είναι σημαντική και η αραίωση του κόσμου στα ΜΜΜ. Ισχύουν βέβαια όλα τα άλλα μέτρα που έχουμε συζητήσει κατά καιρούς. Το να πάμε σε μια λογική ότι φοράμε μάσκα και έξω θεωρώ ότι είναι σημαντικό γιατί δείχνει την πραγματικότητα και αυτή είναι ότι ο κορονοϊός κυκλοφορεί έντονα γύρω μας και πρέπει για να ισχύσει αυτό το καλό σενάριο που σας περιέγραψα, υπάρχουν αρκετά ισχυρές προϋποθέσεις. Πρέπει να τις εφαρμόσουμε” περιέγραψε ο κ. Σαρηγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή τη στιγμή στα σχολεία είμαστε σε μια φάση, που είχαμε λίγη αύξηση αυτές τις ημέρες στα νέα κρούσματα, που αφορούν σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Ναι μεν, τα self test έχουν βοηθήσει πολύ αλλά από την άλλη μεριά μπαίνουμε στην πιο δύσκολη περίοδο που το άνοιγμα των παραθύρων είναι λιγότερο εύκολο, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του κρύου. Το θέμα των κυλιόμενων διαλειμμάτων και του ωραρίου θα ήταν ενδιαφέρον να το δει κανείς. Το έχουμε ξανακάνει και πέτυχε, μπορούμε να το κάνουμε στοχευμένα στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο για παράδειγμα, εκεί που επιμένει η πανδημία. Ξέρουμε ότι εκεί που επιμένει είναι εκεί που υπάρχουν περισσότεροι ανεμβολίαστοι συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...