Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

"Στο σκαμνί" η Ελλάδα για τους μετανάστες! Το ένα χέρι νίβει τ΄άλλο η τουρκική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ολλανδή δημοσιογράφος

Χθες ήταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ που διεμήνυσε πως «μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας»

Σήμερα ήλθε η σειρά του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος AK Ömer Çelik να επιτεθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας την Ολλανδή δημοσιογράφο με την οποία είχε το επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα. 

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα πει αναληθή πράγματα για τους πρόσφυγες» είπε ο Τσελίκ.

 

Ο Τσελίκ μοιράστηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα πει αναληθή πράγματα για τους πρόσφυγες. Και έχει συκοφαντήσει επανειλημμένα την Τουρκία. Η σκληρή μεταχείριση των προσφύγων από τις ελληνικές δυνάμεις έχει τεκμηριωθεί πολλές φορές. Αυτή η δίωξη γίνεται κάθε μέρα. Ο κόσμος και η Ευρώπη σιωπούν. Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου, "Γιατί λέτε ψέματα για τις επαναπροωθήσεις στους πρόσφυγες;". Η δημοσιογράφος δέχθηκε πολλές απειλές μετά από αυτό το περιστατικό. Έπρεπε να φύγει από την Ελλάδα. Όλα αυτά συνέβησαν σε μια χώρα της Ε.Ε. Οι θεσμοί της ΕΕ παραμένουν σιωπηλοί για τις διώξεις των προσφύγων και τις απειλές κατά των δημοσιογράφων» , είπε.

Υπενθυμίζεται πως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ από την Κυριακή έχει γράψει όσα ισχυρίζεται η Ολλανδή δημοσιογράφος περί απειλών... 

Όπως λέει  η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου η ίδια δέχτηκε απειλές για τη ζωή της περιγράφοντας ένα περιστατικό που της συνέβη. «Επέστρεφα σπίτι μου από ένα μαγαζί σε ένα σκοτεινό δρόμο όταν ένας άνδρας μου πέταξε μία πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο των Τούρκων και μου είπε να πάω στον Ερντογάν, Η πέτρα έσκισε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα να πάω στο σπίτι μου. Αυτό ήταν ένα σοκ. Υπάρχει ακόμη ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών».Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ λέει πως σκόπευε την επόμενη εβδομάδα να ταξιδέψει στην Ολλανδία όμως το ταξίδι της μετατέθηκε για αργότερα και πως η ίδια έχει αποφασίσει να φύγει από την Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ολλανδική ιστοσελίδα γράφει ωστόσο πως πρόθεσή της είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει: «Πιθανότατα θα θελήσουν να μου κάνουν δύσκολη τη ζωή. Η ζωή μου όμως είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ», είπε ακόμη.

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους Σύρους πρόσφυγες: Θα δοθούν 150 εκατ. ευρώ

Και μέσα ε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για παροχή επιπλέον 150 εκατομμυρίων ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας στους Σύρους πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία.

Η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού ανακοίνωσε ότι η πρόταση για την παροχή πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας στους Σύρους πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία με την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2021 έγινε δεκτή με 29 ψήφους "Ναι".  

Στη δήλωση που έγινε, υπογραμμίστηκε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύρους και αναφέρθηκε ότι με την εν λόγω αλλαγή προϋπολογισμού είχε ως στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευάλωτα άτομα.

Με την εν λόγω τροπολογία αναφέρθηκε ότι με 150 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η χρηματική στήριξη στο πλαίσιο του προγράμματος Βοήθειας Κοινωνικής Συνοχής (ESSN) για τους αιτούντες άσυλο στην Τουρκία. Για να τεθεί σε ισχύ η τροπολογία του προϋπολογισμού θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γενική Συνέλευση του ΕΚ.

 

https://www.youtube.com/watch?v=l8IdJMynzeM
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ