Πολιτική

Οικονόμου: "Στηρίζουμε τα νοικοκυριά από την ακρίβεια"

Ο «κ. Τσίπρας είναι ένας φοβισμένος πολιτικός αρχηγός, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα εμπορευόμενος φόβο και καταστροφολογία», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Προσέθεσε πως οι αγρότες ξέρουν ότι, μόνο το τελευταίο διάστημα, «η κυβέρνησή μας μείωσε τον ΦΠΑ των ζωοτροφών στο 6%, επιστρέφει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για νέους αγρότες και για όσους συμμετέχουν σε συνεταιριστικά και συνεργατικά σχήματα, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα απολαμβάνουν υψηλές τιμές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια (έως σήμερα 620 εκ. ευρώ). Επίσης, δημιουργήσαμε ήδη 70.000 περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με το 2019 και αυξάνουμε για δεύτερη φορά τον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022».

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως, σήμερα, η ΕΕ ανακοίνωσε επισήμως πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα, από φέτος έως και το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αμήχανος μπροστά σε όλες αυτές και πολλές περισσότερες επιτυχίες που έρχονται, δέσμιος της άγνοιάς του ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί ούτε να κατανοήσει την πραγματικότητα, ούτε να προτείνει κάτι», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως γι’ αυτό και επιδίδεται «σε εμπόριο φόβου».

Όπως και για την διαχείριση της πανδημίας, έτσι και για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, κατέληξε ο κ. Οικονόμου, «θα του επαναλάβουμε ότι ένα δράμι πράξης μετράει περισσότερο από ένα τόνο θεωρίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ