Πολιτική

Οικονόμου: Αυστηρή αλλά δίκαιη η μεταναστευτική μας πολιτική - Επίταξη ιδιωτών γιατρών αρχές της εβδομάδας αν δεν ανταποκριθούν

Στο μεταναστευτικό και στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι οι πρόσφατες απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απολύτως κατανοητές.

«Εφαρμόζουμε  αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Στο μεταναστευτικό γνωρίζουν όλοι τη μεγάλη αλλαγή που υπάρχει με τη φύλαξη των συνόρων αλλά και τις συνθήκες που φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown» τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο σχέδιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κοροναϊού.

Όπως είπε το σχέδιο αφορά τον περιορισμό κίνησης των ανεμβολίαστων σε συγκεκριμένους χώρους, επέκταση του προγράμματος εμβολιαστικής κάλυψης και ενίσχυσης του συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο 9 στους 10 νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε σαφές μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην ενίσχυσης του συστήματος Υγείας.

«Αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία της επίταξης των ιδιωτικών γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ενίσχυση του Συστήματος Υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής είπε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν στη διάθεση του ΕΣΥ 200 κλίνες, ενώ στη Θεσσαλία 206.

Και για την Αττική βρίσκονται στη διάθεση του ΕΣΥ ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα αν παραστεί ανάγκη.

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μετά τις 22 Νοεμβρίου ο κ. Οικονόμου δεν το απέκλεισε απαντώντας πως «σε αυτή τη φάση εστιάζουμε στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί με έμφαση στην προσπάθεια για περισσότερους εμβολιασμούς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ