Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Δ. Καραιτίδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών-Τι συμβαίνει στα Δυτικά Βαλκάνια

Ο πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Καραιτίδης , που θήτευσε  στο Παρίσι, στην Τύνιδα και στη Γενεύη (Ο.Η.Ε.) και ήταν επί κεφαλής της Διπλωματικής Αρχής στα Σκόπια (1991-1994), ενώ υπήρξε και Διευθυντής στα Διπλωματικά Γραφεία των Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη, μιλάει στον 98.4 για τις εξελίξεις και την αναζωπύρωση εντάσεων στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και  του «διπλωματικού πυρετού» , σημειώνοντας ότι και με τα Σκόπια, η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη  και χρήζει προσεκτικών διπλωματικών και πολιτικών χειρισμών από την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημείωσε δε εμφατικά, ότι μια Διεθνής Συμφωνία , όπως αυτή των Πρεσπών, δύσκολα αλλάζει ή ανατρέπεται , αφού στο διεθνές δίκαιο η ισχύς της υπερβαίνει κυβερνήσεις και πολιτικές εξελίξεις, αλλιώς δεν θα είχαν λόγω ύπαρξης τέτοιας υφής συμφωνίες.

Δείτε βίντεο από το Ράδιο 98.4:

Τόνισε ότι εξ αρχής η Συμφωνία αυτή είχε κομβικής σημασίας προβλήματα για την Ελλάδα , άρα σήμερα η πιστή εφαρμογή της από τον βόρειο γείτονα , σε όλα της τα σημεία θα πρέπει να είναι πιεστική από την πλευρά μας , ακόμη και με συνεχείς καταγγελίες στα όποια σημεία καταστρατήγησης της από την όποια κυβέρνηση προκύψει στη γειτονική χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...