Πολιτική

Θεοδωρικάκος από Έβρο: ''Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ένα με τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση''

Μήνυμα ετοιμότητας έστειλε από τον Έβρο όπου βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος  

Την πρώτη του επίσκεψη στον Έβρο ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η επίσκεψη έχει έντονο σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στέλνει μήνυμα ετοιμότητας.

«Τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος και στην ολοκλήρωση του φράχτη μήκους 37χιλιομέτρων που «ενδυναμώνει την ασφάλεια των συνόρων, προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη την Ελλάδα».

«Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ένα με τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε σε απόλυτη επαγρύπνιση και ετοιμότητα γιατί η ασφάλεια στα σύνορα είναι ασφάλεια σε όλη τη χώρα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Νewsbomb, ο υπουργός επισκέφθηκε το φυλάκιο 1 και συνομίλησε με αξιωματικούς του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, συμμετείχε σε σύσκεψη σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στη συνέχεια μετέβη στη Βύσσα στο τοπικό επιχειρησιακό κέντρο, το οποίο λαμβάνει ζωντανά εικόνα από τις κάμερες του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. που είναι τοποθετημένες στη συνοριογραμμή.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το καινούργιο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. που παίρνει εικόνα από Βησιανή και Διδυμότειχο, το φυλάκιο στο Σουφλί, τις Φέρες και τέλος το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο καμερών στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους Δημάρχους του νομού, τον περιφερειάρχη, τους αστυνομικούς διευθυντές και τον διοικητή της Frontex.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ