Πολιτική

Στην Αθήνα ο Εκρέμ Ιμάμογλου την Τρίτη- Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη. Ο κ. Ιμάμογλου θα παραμείνει στην ελληνική πρωτεύουσα την Τρίτη (21.09.2021) και την Τετάρτη (22.09.2021).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι επίσημος προσκεκλημένος του Κώστα Μπακογιάννη και πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του δημάρχου Αθηναίων στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο. Τότε οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Ιμάμογλου, που ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα επισκεφθεί την Τρίτη στις 11:15 το πρωί, το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Μπακογιάννη, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Στις 13:00 το μεσημέρι, οι δύο δήμαρχοι θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνουν δεκτοί σε συνάντηση διάρκειας μισής ώρας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το απόγευμα, ο δήμαρχος Αθηναίων θα συνοδεύσει τον κ. Ιμάμογλου σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στις 21:00 το βράδυ θα επισκεφθούν το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories».

Στο πλαίσιο της ξενάγησης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα, την Τετάρτη στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ιμάμογλου θα επισκεφθεί – συνοδεία του δημάρχου Αθηναίων – την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και το Ζάππειο, προκειμένου να δουν τα έργα αστικής ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Στις 16:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στη Λένορμαν, ενώ ο κ. Ιμάμογλου θα αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης (22.09.2021) για την Κωνσταντινούπολη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ