Πολιτική

Βορίδης: Όποιος αποδίδει στο Δημόσιο θα παίρνει μπόνους παραγωγικότητας και επιπλέον μέρες άδειας – Αποκαλυπτικός ο Μάκης Βορίδης

Τα κίνητρα για τους υπερ-παραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους έχουν να κάνουν με χρηματικά μπόνους αλλά και περισσότερες ημέρες άδειας μέσα στη διάρκεια της χρονιάς.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο αναμένεται να νομοθετηθεί έως το τέλος του έτους και να ξεκινήσει πιλοτικά στις αρχές του 2022 όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1.

Τα χρήματα για τη χρηματοδότηση του μέτρου έχουν ήδη δεσμευθεί, με ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών, από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης ανέφερε πως «είναι σημαντικό να μπορέσουμε να επιβραβεύσουμε τους ικανούς, άξιους και υπερ-παραγωικούς δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό αποτελεί εργαλείο διοίκησης, αλλά και εργαλείο επιτεύξεως των στόχων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια σενάρια εξετάζονται

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει τρία σενάρια, για την επιβράβευση των υπερ-παραγωγικών υπαλλήλων:

έκτακτη χρηματική αμοιβή στον εργαζόμενο με τη μορφή bonus,

ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη,

συνδυασμό ταχύτερης μισθολογικής εξέλιξης και επιπλέον ημερών ετήσιας αδείας.

Το bonus θα δίνεται από την εκάστοτε υπηρεσία και όχι από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Μάκης Βορίδης δηλώνει στον ΑΝΤ1 ότι το πρόγραμμα «εντάσσεται στις δράσεις ανατροπής του εξισωτισμού που έχει καθηλώσει επί χρόνια την δημόσια διοίκηση. Θεωρώ ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο και τελικά όλα αυτά αποβαίνουν εις όφελος των πολιτών».

Τα επόμενα βήματα θα είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υλοποίηση και παρακολούθηση της διαδικασίας, που θα είναι συνδεδεμένη με τα συστήματα στοχοθεσίας και αξιολόγησης, αλλά και η υλοποίηση έρευνας στους πολίτες, ώστε να διαπιστωθεί αν βελτιώθηκε η παροχή υπηρεσιών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ