Πολιτική

Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: "Τα κρούσματα θα καταγράψουν αύξηση"

Τι προέβλεψε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Sputnik, για το άνοιγμα των σχολείων.

Ερωτηθείσα εάν και πότε εκτιμά ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα στα σχολεία, είπε ότι «είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μεγαλύτερη καταγραφή κρουσμάτων» και μάλιστα από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο επισήμανε ότι η απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους που είναι 12 ετών και άνω.

«Είναι όλα απολύτως έτοιμα για να ξεκινήσουν τα σχολεία μας τη Δευτέρα. Είναι βέβαιο ότι θα ανακαλυφθούν κρούσματα και το λέω γιατί σήμερα κι αύριο θα γίνουν πάνω από 1,6 εκατομμύρια self test. Άρα εκ των πραγμάτων θα έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη καταγραφή κρουσμάτων. Παρόλα αυτά, έχει θεσπιστεί ένα αναλυτικότατο πρωτόκολλο κατόπιν εισήγησης από τους ειδικούς, το εμβόλιο είναι το πολύ μεγάλο μας όπλο και οι εκπαιδευτικοί μας είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό που ξεπερνά το 80%, οι μαθητές μας έχουν κι αυτοί μια αυξητική πορεία (σ.σ εμβολιασμού) και θέλουμε να παρακινήσουμε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους που είναι 12 ετών και άνω. Αυτό το κομμάτι είναι η διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών. Η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης» υπογράμμισε η υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κ. Κεραμέως πρόσθεσε ότι ο δεύτερος στόχος του Υπουργείου είναι η υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων οι οποίες όπως τόνισε «προχωρούν γοργά» και μεταξύ αυτών είναι το νηπιαγωγείο από την ηλικία των 4 ετών, τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία, αλλά και το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

«Ο δεύτερος στόχος για φέτος είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων οι οποίες προχωρούν γοργά από φέτος. Αναφέρω ενδεικτικά το νηπιαγωγείο από την ηλικία των 4 ετών σε όλη τη χώρα, τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, τα εργαστήρια δεξιοτήτων που μπαίνουν φέτος σε όλα τα σχολεία της χώρας με θεματικές όπως η οδική ασφάλεια, εθελοντικός, σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κ.α.» είπε και πρόσθεσε:

«Έγιναν σχεδόν 12.000 μόνιμοι διορισμοί που δεν έχουν γίνει 12 χρόνια στη γενική εκπαίδευση και 123 νέα προγράμματα σπουδών ξεκινούν πιλοτικά από φέτος. Πάρα πολλές αλλαγές, πολλές μεταρρυθμίσεις στο σχολείο και όλες αυτές υλοποιούνται φέτος. Άρα διττός στόχος: Πρώτα απ’ όλα η διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας με τους όρους που έχουν θέσει η Επιτροπή Ειδικών η οποία έχουμε το προνόμιο να μας καθοδηγεί και να μας συμβουλεύει σε αυτές τις καίριες αποφάσεις και δεύτερος στόχος η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να δώσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας».

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Οι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 80%, ενώ όσον αφορά το εάν ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των εκπαιδευτικών κι εάν έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις πλαστών βεβαιώσεων, η κα Κεραμέως είπε: «Έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει πλήρης αντιμετώπισης και καταπολέμησης αυτού του φαινομένου και έχει προχωρήσει και θεσμικά σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσον αφορά στα Πανεπιστήμια, η αρμόδια υπουργός διαμήνυσε ότι θα λειτουργήσουν εντός αυτών εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι.

«Θα έχουμε εμβολιαστικά (κέντρα) στα πανεπιστήμια μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και θα έχουμε κι εκεί ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο. Για να προσέρχεται κανείς στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει πιστοποιητικό νόσησης εξαμήνου. Εάν δεν έχει κάτι από αυτά τα δύο, θα κάνει δυο εργαστηριακά τεστ PCR ή rapid την εβδομάδα».

Η ευχή προς τους μαθητές

Κλείνοντας η κα Κεραμέως έδωσε μια ευχή -μέσω του Sputnik- σε όλους τους μαθητές:

«Εύχομαι να μπορέσουν να αξιοποιήσουν όλες αυτές τις ευκαιρίες που τους δίνει το σχολείο προκειμένου να πάρουν περισσότερα και καλύτερα εφόδια για το μέλλον».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...