Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Επιμένουν στον διχασμό - Οικονόμου: «Οι ανεμβολίαστοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα - Η κοινωνία δεν μπορεί να είναι όμηρος των αντιλήψεων τους»

Μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση των μέτρων που θα εφαρμοστούν από το φθινόπωρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κάνει την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο ίδιος ο κ. Οικονόμου μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είχε προαναγγείλει την ανακοίνωση των μέτρων. 

Με τα της πανδημίας ξεκίνησε την εισαγωγή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είπε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στην αρχή τους είχαν σκοπό να την περιορίσουν και η χώρα μας κατάφερε με τα μέτρα που πήρε να την περιορίσει. Κερδίσαμε είπε πολύτιμο χρόνο και προστατέψαμε ανθρώπινες ζωές και πήραμε μέτρα στήριξης της κοινωνίας. Στα τέλη του 2020 η ιατρική κοινότητα μας παρείχε τα εμβόλια. Και πλέον, πρόσθεσε είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε όποιον το επιθυμεί και όποτε το επιθυμεί. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι από τον Σεπτέμβριο θα επιχειρήσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα αλλά δυστυχώς μια μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια γιατί αρνείται τον εμβολιασμό. Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και να παραμένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων. προχωράμε αύριο το απόγευμα σε μέτρα που δεν θα εμποδίζουν όσους θέλουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, να διασκεδάσουν αλλά και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ. θα εξασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή επιτροπή στην πληρότητα της ζωής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους είπε ότι θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. 

Για την κατάσταση στο Αφγανιστάν είπε ότι η Ελλάδα δεν θα χειριστεί το θέμα του προσφυγικού με αφέλεια και θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κύμα με σχέδιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των ανακοινώσεων των νέων μέτρων και κατά πόσο είναι πιθανό να δούμε εμβολιασμένους μόνο στο λιανεμπόριο αλλά και να βάλουμε μάσκα παντού, είπε ότι έχουμε ήδη μια ιδέα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά το προηγούμενο διάστημα. Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε ένα πλαίσιο μέτρων που θα μπορούν να εφαρμόζονται και να ελέγχονται. 

Στο ερώτημα ποιος είναι ο ποσοτικός στόχος για το τείχος ανοσίας είπε ότι δεν είμαστε εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε αλλά σκοπός μας είναι να πείσουμε να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το δώρο που μας έκανε η επιστήμη και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο.

Ερωτηθείς ποιο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων είπε ότι είμαστε σε ένα ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες στο 65% που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό. 

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε αν στα μέτρα είναι και εκείνα για τον τουρισμό όπως κλείσιμο συνόρων αλλά το απέκλεισε. 

Δείτε την ενημέρωση 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ