ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνει άμεσα έλεγχος της αντικειμενικότητας των δημοσκοπήσεων»

Την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων και να ελεγχθεί η αντικειμενικότητα τους, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αίτημα τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, οι πέντε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπογράφουν το αίτημα, επικαλούνται «πρόσφατη δημοσκόπηση για την οποία δεν προκύπτει ο εντολέας της» και τονίζουν ότι «είναι μείζον θέμα για την δημοκρατία ο ουσιαστικός έλεγχος των εταιριών που τις διεξάγουν».

«Θεωρούμε ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέσα ελέγχου που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο, και ιδίως η ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών», αναφέρουν οι βουλευτές, ενώ σημειώνουν ότι «έχουν ήδη υποβληθεί στο πρόσφατο παρελθόν, ανάλογες ερωτήσεις, με αίτημα κατάθεσης εγγράφων, οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί».

Το αίτημα υπογράφουν οι βουλευτές: Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Θανάσης Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ