Πολιτική

Δημοσκόπηση: Τι απαντούν οι πολίτες για την εγκληματικότητα

Διψήφια διαφορά καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 17 έως τις 21 Μαΐου από την Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open. Σύμφωνα με τα ευρήματα της, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,2% στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων έναντι 24% της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στην 3η θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 4%, το MέΡΑ25 είναι εκτός Βουλής με 2,9%, ενώ 1,1% στηρίζει την Πλεύση Ελευθερίας. Το "Άλλο Κόμμα" συγκεντρώνει 4,8% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 14%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Στο ερώτημα «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας;», το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο σε αντίθεση με το 40% που απαντά πως είναι, ενώ 7% τοποθετείται στο "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

 

Στην ερώτηση "θα λέγατε ότι αισθάνεστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας;", το 34% απαντά "λίγο", το 33% "καθόλου", το 24% "αρκετά", το 7% "πολύ", ενώ 2% είναι στο "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αρνητική εικόνα από την πλειοψηφία των πολιτών για το εργασιακό νομοσχέδιο, με το 54% να θεωρεί δυσμενείς τις ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ενώ μόνο το 25% τις υποδέχεται ως ευνοϊκές, ενώ 21% δεν ξέρει, δεν απαντά.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ