Πολιτική

Σάντσεθ: "Ο Μητσοτάκης είπε ότι τα εμβόλια είναι παγκόσμιο αγαθό"

Με άκρως κολακευτικά σχόλια αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ισπανός ομόλογός του, στο πλαίσιο των εργασίων του Delphi Economic Forum. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, στάθηκε στην ανάγκη να διατεθούν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στις χώρες που τα χρειάζονται περισσότερο.

«Σε έκτακτες περιπτώσεις η χαλάρωση σε ό,τι αφορά στα πνευματικά δικαιώματα για τις πατέντες εμβολίων θα επιταχύνει την δυνατότητα παραγωγής εμβολίων. Η ΕΕ θα πρέπει να μεριμνήσει να μην έχει περιορισμούς στις εξαγωγές των δόσεων των εμβολίων και να τις κατευθύνουμε σε αυτές τις χώρες που το έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον Πέδρο Σάντσεθ και τον δημοσιογράφο του Politico, Φλόριαν Έντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Συγχαιρω τον Κυριακο που ηταν από τους πρωτους ευρωπαιους πολιτκιους ότι τα εμβολια θα πρεπει να γινουν παγκόσμιο αγαθο. Στηρίζω και εγώ αυτην την προσεγγιση. Είναι πολύ σημαντική πέραν της απελευθέρωσης της χρήσης των πατεντών των εμβολίων να ενισχύσουμε και τη δυνατότητα της παραγωγής εμβολίων», επισήμανε ο κ. Σάντσεθ, σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ