Πολιτική

Παπαντωνίου: Πολιτική σκευωρία η εμπλοκή στην υπόθεση των φρεγατών

Προθεσμία για τις 22 Απριλίου προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού μας Ναυτικού, ζήτησε και πήρε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Την ίδια ημέρα, έχει κληθεί σε απολογία και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε τεθεί σε προσωρινή κράτηση για μήνες, ενώ βρίσκεται εδώ και μήνες εκτός φυλακής.

Οι ανακρίσεις σε βάρος του κρίθηκε ότι χρήζουν συμπληρωματικών ενεργειών, ενώ ο ίδιος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά την εμπλοκή του στην υπόθεση «πολιτική σκευωρία».

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην υπουργού:

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη,η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου. χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγνώμη. και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσα υποστήκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ