Πολιτική

Αποκαλύψεις "φωτιά" για τον Αντώνη Σαμαρά από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τον «πατριώτη α λα καρτ» Αντώνη Σαμαρά. Η τελευταία έρχεται μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του βουλευτή της Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Σάββα Αναστασιάδη, που έχει τον τίτλο «με Αίσθημα Ευθύνης». Στο κεφάλαιο του βιβλίου που αναφέρεται σε νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή και αφορούσε στην καταπολέμηση μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο Σάββας Αναστασιάδης περιγράφει ότι ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χρειάστηκε ουσιαστικά να «εκβιαστεί», κατά κάποιον τρόπο, για να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο ειδική αναφορά στις γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής, δηλαδή των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Προφανώς, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε να στενοχωρήσει τους Τούρκους, τους οποίους αποκαλεί σήμερα «πειρατές». Οπως τον βολεύει τον καθένα.

Πίσω στο βιβλίο. Ο Σάββας Αναστασιάδης γράφει για τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να δικαιωθούν όσοι έπεσαν θύματα της τουρκικής δολοφονικής μανίας και περιγράφει τη συνάντησή του με τον Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 4 Δεκεμβρίου του 2013: «Από τη συζήτηση διαπίστωσα ότι ασκούνταν και προς τον πρωθυπουργό ισχυρές πιέσεις από παράγοντες, μέσα και έξω από τη χώρα, να μην συμπεριλάβει τη σχετική προσθήκη στο νομοσχέδιο». Στο βιβλίο, ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρει ότι στις 4 Απριλίου του 2014 ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου χωρίς πάλι να συμπεριλαμβάνεται η ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που είχαν αναγνωριστεί από τη Βουλή.

Ολοι προσπαθούσαν να πείσουν τον Σαμαρά να αλλάξει τη στάση του και να φερθεί πατριωτικά και όχι σαν δέσμιος των Τούρκων και των υπόλοιπων συμφερόντων που αντιδρούσαν.

Ο κ. Αναστασιάδης, με δραματικούς τόνους, περιγράφει ότι τελικά το νομοσχέδιο πήγε προς ψήφιση τον Αύγουστο, φυσικά χωρίς τις αλλαγές που ζητούσε ο ίδιος αλλά και πολλοί ακόμη βουλευτές και σύσσωμος ο Ποντιακός Ελληνισμός: «Καθόλου τυχαία, το νομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή τον Αύγουστο, μέσα στο κατακαλόκαιρο, κι ενώ ο κόσμος είχε αποκοιμηθεί».

Τελικά όμως, και όπως έχει γράψει η ιστορία, όλοι κατάλαβαν τις απαράδεκτες προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να μην ενταχθούν οι γενοκτονίες των Ελλήνων στο νομοσχέδιο και, με την απειλή διάσπασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατάφεραν να νικήσουν τον «πατριώτη α λα καρτ». Το βιβλίο του Σάββα Αναστασιάδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ