Πολιτική

Λάμπρου και Οικονόμου: Σοβαρό λάθος η θετική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για τα Rafale

Τα δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα communality.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις της τάσης των «53+» υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να είναι «ένα κόμμα που τοποθετείται με σαφήνεια στην όχθη της ειρήνης, μακριά και σε σύγκρουση με εθνικιστικές αντιλήψεις και λογικές κανονιοφόρων, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας» και προσθέτουν: «Από αυτή τη σταθερή φιλειρηνική σκοπιά, ήταν σοβαρό λάθος το ''υπέρ'' στην αγορά των RAFALE, που αποτελεί μια τεράστια δημοσιονομική δαπάνη σε καιρό κρίσης, αλλά και σε λάθος κατεύθυνση κινείται».

Αναφορικά με το ζήτημα της διεύρυνσης, στο μακροσκελές κείμενό τους οι Λάμπρου και Οικονόμου τάσσονται υπέρ του ιδεολογικά σφιχτού κόμματος με αριστερά χαρακτηριστικά.

«Χρειαζόμαστε ένα κόμμα με ταυτότητα και φυσιογνωμία και όχι ένα πλαδαρό και ιδεολογικά άνευρο πολυσυλλεκτικό πολιτικό μόρφωμα, μια χαλαρή ''παράταξη''. Οι ακραίες αντιθέσεις και οι νέες διαιρετικές γραμμές που διαμορφώνονται, τα νέα επίδικα και οι νέες προκλήσεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, οι τεράστιοι κίνδυνοι από την επιθετικότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, δεν οδηγούν σε κεντρώες διαχειριστικές απαντήσεις ή σε λίγο απ' όλα, γιατί οι απαντήσεις αυτές όχι μόνο δεν συγκινούν, αλλά αποτελούν τροχοπέδη, μειώνουν τη δυναμική, αφαιρούν και δεν προσθέτουν».

Στην ίδια γραμμή ο Κυρίτσης

Σημειώνεται, πάντως, πως σε ό,τι αφορά τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά των Rafale, αντίθετη άποψη εξέφρασε με άρθρο του στην «Αυγή» και ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κυρίτσης: «Στη Βουλή, στη -σημειωτέον κατεπείγουσα- συζήτηση για τα Rafale, οι ομιλητές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησαν και ανέπτυξαν πλήθος λόγους για τους οποίους η αγορά των γαλλικών μαχητικών πάσχει, τόσο επί της ουσίας όσο και στο επίπεδο της σύμβασης. Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, επικαλούμενος την πατριωτική ευθύνη και για να μην έχουν να λένε η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους όμως θα έπρεπε να κάνει ακριβώς το αντίθετο», τονίζει ο κ. Κυρίτσης.
le

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 165

Έκαναν "μαύρους" στο ξύλο Ισραηλινούς στη Ρόδο! Προκλητικοί "τουρίστες" με συμπεριφορά εποίκων προκάλεσαν επεισόδια και μετά… κατήγγειλαν επίθεση

Το περιστατικό συνέβη την ίδια ημέρα με το «μπλόκο» που έστησαν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης σε κρουαζιερόπλοιο με...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 29

Συναγερμός στο Κίεβο! Ο ρωσικός στρατός προσπερνά τελείως την Κονσταντίνοβκα και κατευθύνεται με φόρα προς την κεντρική Ουκρανία -Δείτε χάρτες

Με αιφνιδιαστικές και γρήγορες κινήσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται δεξιά και αριστερά της Κονσταντίνοβκα
Ελληνοτουρκικά 177

Όποιος προλάβει (Ελλάδα-Τουρκία) κερδίζει τον Χαφτάρ - Κάτι χοντρό «ψήνεται» ανάμεσα σε Αθήνα και Βεγγάζη που θα αλλάξει την Ανατολική Μεσόγειο

Μπαράζ τουρκικών επαφών με Ανατολική Λιβύη, ενώ ο υιός Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό άμυνας χωρίς όμως να...