Πολιτική

Πολάκης: Μητσοτάκη διώξε τον διοικητή του «Σωτηρία» λέει ψέματα για τις ΜΕΘ

Ο Παύλος Πολάκης μετά τη σφοδρή κόντρα που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, για τις κλίνες ΜΕΘ που παραχώρησε η Βουλή στο Σωτηρία, πήγε στο νοσοκομείο και μάλιστα τράβηξε βίντεο και το ανάρτησε στο προσωπικό του facebook.

Ο Κρητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε μπροστά στην κάμερα έξω από Μονάδα Εντιτικής Θεραπείας του Σωτηρία και απευθύνθηκε στον Κώστα Τασούλα, τον οποίο νωρίτερα είχε καλέσει μέσω facebook να πάνε μαζί στο νοσοκομείο.

https://www.facebook.com/100007004708966/videos/2741603016083162/?t=3

Τι προηγήθηκε

Σφοδρή επίθεση στον Κώστα Τασούλα, σχετικά με τις λειτουργικές ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Βουλής “ευθέως ψεύτη” και ότι λέει “αισχρά ψέματα”, σε ανάρτησή του στο facebook, με τον κ. Τασούλα να απαντάει από το βήμα της Βουλής πως “στην εποχή μας κατόρθωμα είναι να λες ανερυθρίαστα αλήθειες”, διαβάζοντας σχετική επιστολή του διοικητή του νοσοκομείου Σωτηρία.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

“ΚΥΡΙΕ Τασουλα ,σας λέω ΕΥΘΕΩΣ ΨΕΥΤΗ για αυτά που είπατε στη Βουλή πριν λίγο!! Η σημερινή κατάσταση στο Σωτηρία είναι η έξης και ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ: Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 38 κρεβάτια ΜΕΘ-ΜΑΦ ,κατανεμημένα σε τρεις μονάδες (18 παραπάνω από αυτά που παραλάβαμε από εσάς το 2015):

-ΜΕΘ-Πανεπ Πνευμον(Διευθυντρια κυρία Κουτσούκος):12 κρεββατια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ

-ΜΑΦ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας(ΚΑΑ):16 κρεββατια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ

-ΜΕΘ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) 10 κρεββατια γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ.

ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!”.

Στο ίδιο έντονο ύφος, συνεχίζει: “Η Βουλή έφτιαξε 50 κρεβάτια με χρήματα του προϋπολογισμού τους δηλαδή του Ελληνικού λαου ! Κατανεμημένα σε 4 υπομονάδες ,δυο των 12 κρεβατιών και 2 των 13 κρεβατιών . ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ,μέχρι χθες το βράδυ ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ η μια υπομοναδα (η ΜΕΘ2) με 12 κρεβάτια ,στελεχωμένη ΜΟΝΟ από μετακινήσεις προσωπικού και που και αυτά τα κρεβάτια είναι γεμάτα με ασθενείς κοβιντ!!!!!! Σήμερα μαθαίνω προσπαθείτε να ανοίξει άλλη μια υπομοναδα(η ΜΕΘ1 ) ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ”,

Και καταλήγει λέγοντας: “Άρα λέτε ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ,όταν από την έδρα του προέδρου της Βουλής λέτε ανερυθρίαστα πως είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ και τα πενήντα κρεβάτια!!!! Δεν καλύπτεται με ΨΕΥΔΗ ,η διαχειριστική σας ανεπάρκεια ΚΑΙ στο υγειονομικό σκέλος της διαχείρισης της Πανδημίας!!!”.

Πώς απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής - Η επιστολή του διοικητή του Νοσοκομείου Σωτηρία

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής τα στοιχεία για τις λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το Νοσοκομείο Σωτηρία, όπως τα διαβίβασε ο διοικητής του Νοσοκομείου, έπειτα από την ανάρτηση του κ. Πολάκη.

"Επειδή δέχθηκα μια ανελέητη επίθεση από τον κ. Πολάκη, που μου λέει ότι "λέω ανερυθρίαστα ψέματα", ενώ στην εποχή μας κατόρθωμα είναι να λες ανερυθρίαστα αλήθειες. Οι αλήθειες είναι η δυσκολία στην εποχή μας, όχι τα ψέματα. Τα ψέματα τα λέμε εύκολα και δεν κοκκινίζουμε όταν τα λέμε. Οι αλήθειες είναι το πρόβλημα", σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στη συνέχεια, ανέγνωσε επιστολή που έλαβε από τον διοικητή του Νοσοκομείου Σωτηρία, Σωκράτη Μητσιάδη η οποία λέει τα εξής:

"Προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Θέμα: σχετικά με δηλώσεις του κ. Πολάκη.

Σχετικά με δηλώσεις του βουλευτού κ. Πολάκη σας γνωρίζουμε ότι οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το Νοσοκομείο Σωτηρία έχουν ως εξής:

- 12 κλίνες ΜΕΘ, πανεπιστημιακής- πνευμονολογικής όπου νοσηλεύονται 11 ασθενείς.

- 8 κλίνες ΜΕΘ - ΚΑΑ (Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.

- 9 κλίνες ΜΑΦ - Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.

- 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15 ασθενείς.

Σύνολο κλινών 79 και προστίθενται εντός του έτους, επιπλέον 5 κλίνες στη ΜΕΘ πανεπιστημιακή πνευμονολογική.

Με εκτίμηση".

"Να και κάποιος που με εκτιμά", σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος της Βουλής καταθέτοντας στα πρακτικά την επιστολή.

Πολάκης σε Τασούλα: "Πάμε τώρα μαζί στο Σωτηρία"

Επανερχόμενος στο θέμα, ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να πάνε μαζί στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" για να "δούμε ποιος από τους δυο μας έχει δίκιο".

"Κύριε Τασουλα σας προκαλώ ΕΥΘΕΩΣ :

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!!

Εγώ Ξεκινάω τώρα ,σας παρακαλώ ΕΛΑΤΕ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓ το έγγραφο που σας έστειλε ο Διοικητής επιβεβαιώνει ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ !!", αναφέρει σε ανάρτησή του

Μητσοτάκης: Το πρόβλημα είναι ο "πολακισμός"

Την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης στον Κώστα Τασούλα είχε σχολιάσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο κ. Πολάκης, αλλά ο "πολακισμός".

"Είπατε ότι λειτουργούν εννέα από τις 50. Η δικιά μας ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου είναι ότι λειτουργούν όλες και αυτό ακριβώς μετέφερε και ο πρόεδρος της Βουλής στην τοποθέτησή του, δεν πήγε ο ίδιος να τις δει. Έκανε δήλωση ο διοικητής του νοσοκομείου και είπε ότι όλες δουλεύουν. Και τι έγινε μετά; Ο απών κύριος Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο στο διαδίκτυο επιτέθηκε κατά του προέδρου της Βουλής κατά όλων ημών δηλαδή με αχαρακτήριστες φράσεις ότι είναι ψεύτης γιατί είπε ότι λειτουργούν και οι 50 ΜΕΘ. Εδώ δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής, οπότε μπορώ να δεσμευτώ ότι θα απομακρυνθεί ο διοικητής του Σωτηρία που μας έδωσε αυτή την πληροφορία ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα, οπότε κάποια στιγμή πρέπει εσείς να αποφασίσετε εσείς να τον απομακρύνετε για να τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να εκφράζεται", είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμησε δε, ότι "το πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο κ. Πολάκης. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο, το πρόβλημα είναι ο πολακισμός" και περιέγραψε τον πολακισμό ως "ένα μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, ψεμάτων, ανορθολογισμού". Στρεφόμενος στον κ. Τσίπρα, τόνισε ότι "τέτοια χαρακτηριστικά διέκρινα και στη δικιά σας ομιλία. Ο κ. Πολάκης ήταν απών, το πνεύμα του όμως εκφράστηκε μέσα από τα δικά σας λεγόμενα".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ