Πολιτική

Δημοσκοπήσεις: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικό προβάδισμα διαθέτει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δύο νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα, Κυριακή.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τρίτη, 7 Ιουλίου, από την ανάληψη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η «γαλάζια» παράταξη έχει πείσει τους Έλληνες πολίτες.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ισχυρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου.

Χαρακτηριστικά, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% έναντι 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΜέΡΑ25 με 3% και η Ελληνική Λύση με 2,9%>

Την ίδια ώρα, πάντως, ανησυχία προκαλεί στους πολίτες η κατάσταση στην οικονομία, με το 40% να θεωρεί πως πρόκειται για το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας.

Ακολουθεί η ανεργία (16%), η πανδημία του κορονοϊού (14%0, το προσφυγικό/μεταναστευτικό (9%) και η εξωτερική πολιτική (7%).

Παράλληλα, δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δίνει προβάδισμα 21,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, η οποία αποσπά το 42% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Όσον αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 60,3% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 25,7% ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, το 67,8% κρίνει θετικά το έργο της «γαλάζιας» κυβέρνησης, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 31,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 44% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2019, αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

notiokoreatika-ypobryxia
Οπλικά συστήματα 0

Ξαφνιάστηκαν οι Έλληνες επιτελείς! Νέα πρόταση αμυντικής συνεργασίας έκαναν εκπρόσωποι της Νοτιοκορεάτικης Hyundai σε συνάντηση με το ΠΝ μας

Όσο ενημέρωναν τους Έλληνες στρατιωτικούς για την προηγούμενη πρόταση με τα υποβρύχια, οι εκπρόσωποι από την Νότια...