Χαρίτσης
Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Χαρίτσης: Να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης πριν θρηνήσουμε θύματα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καταλογίζοντάς του «εμμονική πολιτική».

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως πριν από δύο εβδομάδες «νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί χωρίς επαρκή εκπαίδευση χτυπήθηκαν και απώλεσαν υπηρεσιακό όπλο από μπράβους της νύχτας».

Πρόσθεσε, δε, πως την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκε το περιστατικό με τον αστυνομικό που προέταξε το όπλο του στην ΑΣΟΕΕ.

«Κατόπιν, τα ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο» συνέχισε και συμπλήρωσε πως αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε αυτοκίνητο πολίτη κατόπιν διαπληκτισμού.

Όπως τόνισε, «από χθες, τα ΜΑΤ έχουν πάρει εντολή να χτυπούν τους νησιώτες στη Χίο και τη Λέσβο. Και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να δούμε άντρες των ΜΑΤ να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από κατοίκους της Χίου». 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αντί για ασφάλεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρνει γενικευμένη ανασφάλεια και χάος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ