Πολιτική

Novartis: Ύποπτοι για ξέπλυμα 15 στελέχη της μητρικής και θυγατρικής της στην Ελλάδα

Συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, με την κλήση 15 στελεχών της μητρικής Novartis και της θυγατρικής της στην Ελλάδα.

Τα στελέχη της Novartis τόσο στην Ελλάδα όσο και στην έδρα της εταιρίας στη Βασιλεία της Ελβετίας καλούνται προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του «υπόπτου» τέλεσης της αξιόποινης πράξης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η κλήση των «υπόπτων» γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Μετά την αποτίμηση ενός μεγάλου μέρους της δικογραφίας οι εισαγγελικοί λειτουργοί εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Αυτό οδήγησε στην κλήση των 15 στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η διακίνηση του μαύρου χρήματος, όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή της οι εισαγγελείς, φέρεται ότι γινόταν με τη μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών.

Οι «ύποπτοι» αναμένεται να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Επόμενος κύκλος κλήσης υπόπτων που αναμένεται να ανοίξει από την Εισαγγελία Διαφθοράς θα αφορά σε δωροδοκία γιατρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ