Πολιτική

Ελληνική παραλία στις καλύτερες επιλογές του CNN για μπάνιο τον Σεπτέμβριο

Τις καλύτερες παραλίες σε όλο τον κόσμο διακρίνει το CNN κάθε μήνα, προτείνοντας στους αναγνώστες του ποιες είναι οι ιδανικότερες επιλογές για την συγκεκριμένη περίοδο.

Για τον μήνα Σεπτέμβριο, λοιπόν, και μαζί με τις παραλίες Praia da Marinha στην Πορτογαλία, Ditch Plains στη Νέα Υόρκη και Unstad Bay στα νησιά Lofoten στη Νορβηγία, μία ελληνική ακρογιαλιά διακρίθηκε ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου.

Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές και πολυφωτογραφημένες παραλίες ολόκληρης της χώρας, που δεν είναι άλλη από το Σαρακήνικο στη Μήλο.

Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο της –η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά– οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του Σαρακήνικου, επίσης, και οι εντυπωσιακές σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυσή των βράχων στα νερά του Αιγαίου.

Η παραλία εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 10' με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ