Πολιτική

Έξαλλη η υπουργός Πολιτισμού για το αναβατόριο ΑμεΑ στην Ακρόπολη - Ζητάει παραιτήσεις

Το αναβατόριο ΑμεΑ στην Ακρόπολη μοιράζει απολύσεις και στοιχίζει θέλεις.

Την παραίτηση της προϊσταμένης της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών ζήτησε η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά και το μείζον θέμα του αναβατορίου ΑΜΕΑ της Ακρόπολης ενημερώνει ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών. Η λειτουργία του αναβατορίου ΑΜΕΑ απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες, τόσο για την αποκατάσταση της λειτουργίας του όσο και για την άμεση υλοποίηση νέας μόνιμης λύσης, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Ωστόσο, η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού της Νέας Ραιδεστού, σύμφωνα με την οποία μαθητής του σχολείου ο οποίος κινείται σε αναπηρικό αμαξίδιο και μετείχε σε εκδρομή του σχολείου στην Ακρόπολη δεν μπορούσε να κάνει χρήση του αναβατορίου για ΑμεΑ. Το αναβατόριο που είχε εγκανιαστεί προ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ήταν εκτός λειτουργίας.

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, εδώ και μήνες κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί.

Ο μαθητής του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού Ερμής Καμπερίδης, έβαλε τα κλάματα όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να ανέβει στον Ιερό Βράχο.

Ο πατέρας του, που ήταν συνοδός στην εκδρομή, πήρε το 12χρονο παιδί του στην πλάτη και έφτασε έως ένα σημείο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια άλλων γονιών, το παιδί ανέβηκε με το καροτσάκι στην Ακρόπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ