Πολιτική

Επίθεση Αδ. Γεωργιάδη σε Τ. Πετρόπουλο: «Φαρισαίοι υποκριτές...Η κυβέρνηση νομοθετεί επταήμερη εργασία για τους υπαλλήλους του υπ. Εργασίας» (έγγραφο)

Ο πόλεμος Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την επταήμερη εργασία φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Η αξιωματική αντιπολίτευση ανακάλυψε σήμερα νέο κρούσμα νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης που προβλέπει επταήμερη εργασία.

Ετσι ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, κατηγορώντας τον ότι νομοθετεί την επταήμερη εργασία για υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας που θα δουλεύουν προκειμένου να επιταχυνθεί η έκδοση νέων συντάξεων.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε τον υφυπουργό «υποκριτή και φαρισαίο» και περιέγραψε τι ακριβώς περιλαμβάνεται στις διατάξεις της τροπολογίας.

«Για το μεγάλο θέμα του εφταήμερου, εσείς το κάνατε θέμα των ημερών, μας κατηγορείτε, και τώρα έρχεστε να κάνετε αυτά για τα οποία κατηγορείτε εμάς;» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Λέει επί λέξει η τροπολογία σας:

“Η συμμετοχή των υπαλλήλων στις συγκροτούμενες ομάδες εργασίας είναι υποχρεωτική. Και η απασχόληση σε αυτές αποκλειστική.

Παράγραφος 3: Οι ομάδες εργασίας μπορούν να παρέχουν απογευματινή υπερωριακή εργασία και υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες, δηλαδή τις γιορτές, τα Σάββατα, τις Κυριακές”».

Για να διερωτηθεί ο κ. Γεωργιάδης: «Γιατί δίνετε τη δυνατότητα στον υπουργό να βγάλει υπουργική απόφαση που θα βάλει τις ομάδες αυτές να δουλεύουν υποχρεωτικά και τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες; Άρα μη μας λέτε για εφταήμερη εργασία αυτό που ψηφίζετε εδώ είναι νομοθετική εξουσιοδότηση για να μπορείτε να θεσπίζετε εσείς επταήμερη εργασία. Φαρισαίοι υποκριτές».

Η τροπολογία για την επταήμερη εργασία στους υπαλλήλους του υπ. Εργασίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ