Πολιτική

Το Facebook μπλόκαρε τις σελίδες της Χρυσής Αυγής

Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο προχώρησε σε μπλοκάρισμα της σελίδας του κόμματος. Αν κάποιος προσπαθήσει να κοινοποιήσει κάτι που έχει δημοσιεύσει η Χρυσή Αυγή τότε θα του εμφανίσει το εξής μήνυμα. «Το μήνυμά σας δεν στάλθηκε, επειδή περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook».

Facebook: Το εμπάργκο στην Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με το efsyn.gr κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και με όλους τους λογαριασμούς βουλευτών που ανήκουν στην Χρυσή Αυγή. Αυτός είναι ο τρόπος του Facebook να δείξει την μηδενική ανοχή του σε άτομα που είναι υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής και των διακρίσεων. Πριν λίγες μέρες  ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη για σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή.

«η πιο σημαντική στιγμή της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ήταν η ψηφοφορία για τη μη παραχώρηση προεκλογικού περιπτέρου στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Και σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή η «Αθήνα από τα παλιά», επέλεξε να λείπει. Συγκεκριμένα οι κύριοι Αβραμίδης, Βαφειάδης και Τεντόμας -υποψήφιοι πλέον με τον κύριο Κώστα Μπακογιάννη- απουσίαζαν από την αίθουσα προκειμένου να μην αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογούσε. Η ενσυνείδητη επιλογή τους είναι θλιβερή και πολιτικά απαράδεκτη.

ο κ. Μπακογιάννης συχνά – πυκνά κάνει λόγο για την ανάγκη απομόνωσης της Χρυσής Αυγής» η χθεσινή ψηφοφορία «υπογραμμίζει για μία ακόμα φορά την απόσταση ανάμεσα στις ρητορικές διακηρύξεις και στην πολιτική πράξη. Από σήμερα ο κύριος Αβραμίδης, ο κύριος Βαφειάδης, και ο κύριος Τεντόμας, βαρύνονται όχι μόνο για την αναποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, αλλά και για τη σιωπηρή τους σύμπλευση με την άκρα δεξιά». Γιατί, όπως τονίζει «όποιος δεν συγκρούεται πολιτικά με τη Χρυσή Αυγή, την ανέχεται», ήταν τα λόγια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ